De Iphone 5S is het topmodel van de vorige generatie Apple telefoons. Hij is geproduceerd in 3 verschillende uitvoeringen, waarvan dit het model is met het minste interne geheugen. De Iphone 5S is de eerste telefoon van Apple die voorzien was van het zogenaamde Retina scherm, wat er op neer komt dat aparte pixels niet meer waarneembaar zijn. De 5S is zelfs voor huidige begrippen nog een toptoestel, mocht je dus een telefoon zoeken die je in alle wensen voorziet, maar niet de absolute hoofdprijs kost. Dan is de 5S zeker het overwegen waard.

Camera

De Iphone 5S is voorzien van dezelfde camera’s als zijn kleinere broertje, de Iphone 5C. Dit betekent dat je een camera krijgt aan de voorzijde die specifiek bedoeld is voor het voeren van videogesprekken of het facetimen met andere Apple apparaten, deze camera beschikt dan ook over enkel 1,2 megapixels. De camera aan de achterzijde daarentegen beschikt over maar liefst 8 megapixels en handige functies zoals digitale beeldstabilisatie waardoor je zelfs in slechte lichtomstandigheden scherpe foto’s en filmpjes kunt maken.

Display

De telefoon is voorzien van een 4 inch IPS display. Dit scherm beschikt voer een resolutie van 1136 bij 640 pixels, dit zorgt voor een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Prima voor het lezen van tekstapplicaties en het kijken van korte video’s, maar bij het kijken van bijvoorbeeld langere video’s is een hogere scherpte toch wel prettiger. Door de IPS techniek in het display is de kijkhoek wel erg goed en het scherm is ook in daglicht goed afleesbaar, dit maakt het erg prettig bij dagelijks gebruik.

Hardware

De 5S is in 3 uitvoeringen verkrijgbaar, waarvan dit het goedkoopste model is. Het enige verschil tussen de verschillende uitvoeringen is echter het interne geheugen. Deze versie beschikt over 16GB intern geheugen. Bij Apple is dit niet uit te breiden dus mocht jij een forse muziekbibliotheek of veel foto’s op je mobiel willen bewaren, dan is een van de versies met meer geheugen misschien een betere optie. Verder is de 5S standaard voorzien een 1,3 GHz dual-core processor in combinatie met 1GB aan werkgeheugen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de 5S zeker voor alledaags gebruik niets aan kracht tekort komt. Voor de echt zware applicaties of de veeleisende gebruiker is een nieuwere telefoon echter wel aan te raden, omdat oudere Apple toestellen met elke update trager worden.