De Iphone 5S met 32GB geheugen verschilt zoals de titel doet vermoeden van de andere modellen in de 5S serie op het aanwezige interne geheugen. De andere opties beschikken over een magere 16GB en een zeer ruime 64GB aan intern geheugen. De 32GB versie is eigenlijk de perfecte middenweg, je betaalt niet de hoofdprijs voor opslag, maar je komt hoogstwaarschijnlijk ook geen opslagruimte tekort. De Iphone 5S beschikt over een 4 inch display dat door Apple als Retina wordt betiteld, dit betekent dat er geen aparte pixels waarneembaar zijn op een normale kijkafstand. Door zijn 4 inch scherm en dunne randen is de telefoon redelijk compact te noemen en door het gebruik van materialen als Aluminium voelt het toestel zeer premium aan.

Camera

De 32GB versie beschikt over dezelfde camera’s als de andere modellen in de 5S serie. Je krijgt dus een camera aan de voor en achterzijde van het toestel. De camera aan de achterzijde beschikt over 8 megapixels en handige functies zoals digitale beeldstabilisatie. Door de digitale beeldstabilisatie is het mogelijk om zelfs in omgevingen waar slecht of weinig licht voor handen is scherpe foto’s en video’s te maken. De camera aan de voorzijde is uitsluitend bedoeld voor het voeren van videogesprekken en beschikt over een weinig indrukwekkende 1,2 megapixel.

Display

De telefoon is net zoals de andere Iphone’s uit de 5 serie voorzien van een 4 inch IPS display. Dit scherm beschikt over een resolutie van 1136 bij 640 pixels die voor een pixeldichtheid van 326 ppi beschikt. Deze hoge pixeldichtheid zorgt ervoor dat individuele pixels niet meer waarneembaar zijn waardoor alles zeer scherp weer wordt gegeven. Door de IPS techniek in het display is de kijkhoek wel erg goed en het scherm is ook in daglicht goed afleesbaar, dit maakt het een erg prettig scherm bij dagelijks gebruik.

Hardware

De Iphone 5S met 32GB beschikt zoals de naam doet vermoeden over 32GB aan intern geheugen en verschilt voor de rest niet van de andere modellen. Het interne geheugen is niet acteraf uit te breiden, maar voor de meeste gebruikers zal 32GB ruim voldoende zijn om alle applicaties en bestanden zoals foto’s en muziek kwijt te kunnen. Naast het interne geheugen beschikt de 5S over een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz in combinatie met 1GB aan werkgeheugen. Verder beschikt de Iphone 5S over een verbeterde batterij die je voorziet van 10 uur gesprekstijd. Dit betekent dat je bij normaal gebruik een dag lang je telefoon kunt gebruiken zonder hem ergens op de dag op te hoeven laden