Over de iPhone 5s

De Iphone 5S is het topmodel van de vorige generatie Apple telefoons. Hij is geproduceerd in 3 verschillende uitvoeringen, waarvan dit het model is met het minste interne geheugen. De Iphone 5S is de eerste telefoon van Apple die voorzien was van het zogenaamde Retina scherm, wat er op neer komt dat aparte pixels niet meer waarneembaar zijn. De 5S is zelfs voor huidige begrippen nog een toptoestel, mocht je dus een telefoon zoeken die je in alle wensen voorziet, maar niet de absolute hoofdprijs kost. Dan is de 5S zeker het overwegen waard.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de iPhone 5s

Camera

De Iphone 5S is voorzien van dezelfde camera’s als zijn kleinere broertje, de Iphone 5C. Dit betekent dat je een camera krijgt aan de voorzijde die specifiek bedoeld is voor het voeren van videogesprekken of het facetimen met andere Apple apparaten, deze camera beschikt dan ook over enkel 1,2 megapixels. De camera aan de achterzijde daarentegen beschikt over maar liefst 8 megapixels en handige functies zoals digitale beeldstabilisatie waardoor je zelfs in slechte lichtomstandigheden scherpe foto’s en filmpjes kunt maken.

Display

De telefoon is voorzien van een 4 inch IPS display. Dit scherm beschikt voer een resolutie van 1136 bij 640 pixels, dit zorgt voor een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Prima voor het lezen van tekstapplicaties en het kijken van korte video’s, maar bij het kijken van bijvoorbeeld langere video’s is een hogere scherpte toch wel prettiger. Door de IPS techniek in het display is de kijkhoek wel erg goed en het scherm is ook in daglicht goed afleesbaar, dit maakt het erg prettig bij dagelijks gebruik.

Hardware

De 5S is in 3 uitvoeringen verkrijgbaar, waarvan dit het goedkoopste model is. Het enige verschil tussen de verschillende uitvoeringen is echter het interne geheugen. Deze versie beschikt over 16GB intern geheugen. Bij Apple is dit niet uit te breiden dus mocht jij een forse muziekbibliotheek of veel foto’s op je mobiel willen bewaren, dan is een van de versies met meer geheugen misschien een betere optie. Verder is de 5S standaard voorzien een 1,3 GHz dual-core processor in combinatie met 1GB aan werkgeheugen. Deze combinatie zorgt ervoor dat de 5S zeker voor alledaags gebruik niets aan kracht tekort komt. Voor de echt zware applicaties of de veeleisende gebruiker is een nieuwere telefoon echter wel aan te raden, omdat oudere Apple toestellen met elke update trager worden.

iPhone 5s 32GB

De Iphone 5S met 32GB geheugen verschilt zoals de titel doet vermoeden van de andere modellen in de 5S serie op het aanwezige interne geheugen. De andere opties beschikken over een magere 16GB en een zeer ruime 64GB aan intern geheugen. De 32GB versie is eigenlijk de perfecte middenweg, je betaalt niet de hoofdprijs voor opslag, maar je komt hoogstwaarschijnlijk ook geen opslagruimte tekort. De Iphone 5S beschikt over een 4 inch display dat door Apple als Retina wordt betiteld, dit betekent dat er geen aparte pixels waarneembaar zijn op een normale kijkafstand. Door zijn 4 inch scherm en dunne randen is de telefoon redelijk compact te noemen en door het gebruik van materialen als Aluminium voelt het toestel zeer premium aan.

Camera

De 32GB versie beschikt over dezelfde camera’s als de andere modellen in de 5S serie. Je krijgt dus een camera aan de voor en achterzijde van het toestel. De camera aan de achterzijde beschikt over 8 megapixels en handige functies zoals digitale beeldstabilisatie. Door de digitale beeldstabilisatie is het mogelijk om zelfs in omgevingen waar slecht of weinig licht voor handen is scherpe foto’s en video’s te maken. De camera aan de voorzijde is uitsluitend bedoeld voor het voeren van videogesprekken en beschikt over een weinig indrukwekkende 1,2 megapixel.

Display

De telefoon is net zoals de andere Iphone’s uit de 5 serie voorzien van een 4 inch IPS display. Dit scherm beschikt over een resolutie van 1136 bij 640 pixels die voor een pixeldichtheid van 326 ppi beschikt. Deze hoge pixeldichtheid zorgt ervoor dat individuele pixels niet meer waarneembaar zijn waardoor alles zeer scherp weer wordt gegeven. Door de IPS techniek in het display is de kijkhoek wel erg goed en het scherm is ook in daglicht goed afleesbaar, dit maakt het een erg prettig scherm bij dagelijks gebruik.

Hardware

De Iphone 5S met 32GB beschikt zoals de naam doet vermoeden over 32GB aan intern geheugen en verschilt voor de rest niet van de andere modellen. Het interne geheugen is niet acteraf uit te breiden, maar voor de meeste gebruikers zal 32GB ruim voldoende zijn om alle applicaties en bestanden zoals foto’s en muziek kwijt te kunnen. Naast het interne geheugen beschikt de 5S over een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz in combinatie met 1GB aan werkgeheugen. Verder beschikt de Iphone 5S over een verbeterde batterij die je voorziet van 10 uur gesprekstijd. Dit betekent dat je bij normaal gebruik een dag lang je telefoon kunt gebruiken zonder hem ergens op de dag op te hoeven laden.

iPhone 5s 64GB

Dit model is het vlaggenschip van Apple’s Iphone’s uit de 5S serie. Voorzien van 64GB intern geheugen kom je nooit meer opslag tekort. De telefoon verschilt op het eerste gezicht niets van de andere 5S modellen en beschikt dan ook over hetzelfde Retina display en dezelfde aluminium body als de rest. Door het gebruik van aluminium voelt de telefoon stevig aan en door zijn geringe dikte van 7,6 millimeter past hij ook probleemloos in je broekzak.

Camera

De 64GB versie beschikt over dezelfde camera’s als de andere modellen in de 5S serie. Je krijgt dus een camera aan de voor en achterzijde van het toestel. De camera aan de voorzijde is uitsluitend bedoeld voor het voeren van videogesprekken en beschikt over een weinig indrukwekkende 1,2 megapixel. De camera aan de achterzijde daarentegen beschikt over 8 megapixels en handige functies zoals digitale beeldstabilisatie. Door de digitale beeldstabilisatie is het mogelijk om zelfs in omgevingen waar slecht of weinig licht voor handen is scherpe foto’s en video’s te maken.

Display

De telefoon is net zoals de andere Iphone’s uit de 5 serie voorzien van een 4 inch IPS display. Dit scherm beschikt over een resolutie van 1136 bij 640 pixels die voor een pixeldichtheid van 326 ppi beschikt. Deze hoge pixeldichtheid zorgt ervoor dat individuele pixels niet meer waarneembaar zijn waardoor alles zeer scherp weer wordt gegeven. Door de IPS techniek in het display is de kijkhoek wel erg goed en het scherm is ook in daglicht goed afleesbaar, dit maakt het een erg prettig scherm bij dagelijks gebruik.

Hardware

De Iphone 5S met 64GB aan intern geheugen is de telefoon voor de persoon die veel data op zijn mobiel bewaart, dus als jij al je foto’s en video’s en je volledige muziekbibliotheek overal mee naar toe wil nemen, kon dit wel eens de telefoon voor jou zijn. Naast het, niet uit te breiden, interne geheugen beschikt de 5S over redelijke hardware die niet al te zware taken moeiteloos verricht. De 1,3 GHz dual-core processor en 1GB werkgeheugen zorgen ervoor dat alledaags gebruik geen probleem is, maar als je op zoek bent naar absolute topprestaties is het aan te raden naar nieuwere toestellen te kijken. Dit ook doordat oudere Apple toestellen bij elke update trager worden.