De iPhone 6 en iPhone 6S Plus vertonen beeldschermproblemen. Het toestel werd in september 2014 gepresenteerd en vertoont bijna twee jaar later problemen met het beeldscherm. Maandelijks komen er inmiddels honderden klachten binnen.

Volgens gebruikers van de iPhone 6 en iPhone 6S Plus valt soms het bovenste gedeelte van het beeldscherm uit. Daarnaast knippert het beeldscherm of is er een grijze balk te zien. Het is goed mogelijk dat het hier gaat om een constructiefout, zo meldt de Amerikaanse reparatiewebsite iFixit.

iPhone 6 Plus beeldschermproblemen

Honderden klachten over iPhone 6

De Amerikaanse website iFixit is een bekende site die handleidingen publiceert over hoe gebruikers hun toestel zelf kunnen repareren. De website stelt iedere maand honderden klachten binnen te krijgen over het beeldscherm van het toestel. Zowel officiële als niet-officiële reparateurs spreken van een probleem dat de laatste tijd te vinden is bij de toestellen.

De kans is groot dat Apple al op de hoogte is van het probleem, want ook op het officiële support forum van het bedrijf uit Cupertino zijn er veel klachten over het scherm te vinden.

Ontwerpfout

Het probleem wordt veroorzaakt door een ontwerpfout in de behuizing van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De toestellen hebben ‘controller chips’. Het is al jaren bekend dat de modellen door het gebruikte materiaal kunnen buigen. Veel gebruikers hebben daar last van. Daardoor ontstaat er een breuk in de soldering tussen de controller chips en het moederbord. In een van de twee chips zit bovendien een fabricagefout. Om die reden verhelpt het vervangen van het beeldscherm het probleem niet.

De vraag is wat Apple nu gaat doen. De controller chips kunnen worden vervangen, maar gezien het hier gaat om een ontwerpfout is het maar de vraag of het probleem dan niet terugkomt. De kans dat het bedrijf ervoor kiest de modellen te vervangen met nieuwe exemplaren is dan ook klein. Gebruikers zijn dus aangewezen op de coulance van het bedrijf en de Nederlandse wetgeving omtrent garantie. Het probleem speelt overigens niet op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, omdat de chips op een andere plek zijn geplaatst en er bovendien gebruik is gemaakt van een andere behuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *