Over de iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is de grootste iPhone die Apple tot nu toe heeft gemaakt. Hij is razendsnel en schiet schitterende foto’s en video’s. Je kan je alleen afvragen of 16GB opslagruimte genoeg is.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de iPhone 6 Plus

iPhone 6s Plus 16GB

Maar dat de iPhone 6 Plus 16GB een geweldige telefoon is, staat buiten kijf. Het 5,5 inch scherm imponeert met zijn glanzende afwerking en enorme helderheid, waardoor hij ook bij lastige kijkhoeken en veel zonlicht goed is af te lezen. Het scherm gaat bijna naadloos over in de zijkanten van de telefoon, die rond lopen en de al zo slanke telefoon nog dunner maken. Aan de rechterkant vind je de aan- uitknop, aan de linkerkant de volumeknoppen en de schakelaar voor het geluid. De gebruikte materialen zijn hoogwaardig, of je de iPhone 6 Plus nou wilt bestellen in het spacegrijs, wit of goud.

Filmen in 1080p HD op iPhone 6 Plus

De camera van de iPhone 6 Plus steekt als enige in de behuizing een beetje uit, maar daar krijg je wel wat voor terug. Met name de sensor die Apple in de 8 megapixel-camera heeft gehangen, is indrukwekkend. Foto’s zijn haarscherp en behouden natuurlijke kleuren, ook bij weinig licht. Video’s opnemen is helemaal spectaculair, dankzij de beeldstabilisator exclusief in de iPhone 6 Plus en de mogelijkheid om video’s op te nemen in 1080p HD resolutie. Met 240 beeldjes per seconde, is de slowmotion mogelijkheid meer dan een gimmick. Het resultaat is ronduit indrukwekkend.

App Store en Nederlandse Siri in iOS 8.3

Qua software maakt de iPhone 6 Plus natuurlijk gebruik van Apple’s besturingssysteem iOS. Dat werkt door de ingebouwde A8-processor in de Plus razendsnel. De iPhone geeft geen krimp als je talloze apps hebt openstaan of zelfs zware 3D-games speelt. Apps en games haal je uit de App Store, waar nieuwe apps en grote updates nog altijd eerder worden aangeboden dan in Google’s Play Store op Android. Je mag van Apple zelf kiezen of je het beeld op het grote 5,5 inch scherm wilt inzoomen, of dat je méér informatie in beeld wilt zien. Een andere handigheid is dat je het bovenste gedeelte van het scherm naar beneden kan halen met een dubbele tik op de homeknop. Zo kan je nog steeds overal bij. De homeknop geeft vanaf iOS 8.3 bovendien toegang tot de Nederlandstalige Siri, Apple’s stemassistent die je taken opneemt, e-mails en sms’jes dicteert en je vragen kan beantwoorden. De Apple iPhone 6 Plus 16GB is in alle opzichten een steengoede smartphone.

iPhone 6s Plus 64GB

De grootste iPhone die ooit gemaakt is, is ook de beste. De iPhone 6 Plus blinkt uit in batterijduur, de beeldstabilisator van de camera en natuurlijk alles wat je van de iPhone gewend bent.Het is even wennen, een iPhone-scherm dat je niet volledig kan bedienen met de hand waarmee je hem vasthoudt. Gelukkig heeft Apple daar wat slims op bedacht. Met een dubbele tik op de homeknop onderaan, haal je de bovenkant van het scherm naar beneden, zodat je alsnog bij alle knoppen kan. Daarnaast geeft Apple je ook de keuze hoe je het scherm wilt gebruiken. Moet alles groter en leesbaarder zijn dan op oudere iPhones, of mag er vooral meer informatie op het scherm staan? Die keuze is aan jou.

Het laat zien dat Apple nog steeds over alles nadenkt. Dat zie je terug in elk onderdeel van de iPhone 6 Plus. De telefoon is prachtig slank, en om dat te benadrukken zijn de ronde volumeknoppen van de voorgangers vervangen door rechthoekige. De aan-knop zit bovendien rechts, zodat je niet steeds onhandig naar de bovenkant van het toestel hoeft te grijpen. Of je hem nou in het spacegrijs, wit of goud koopt: de iPhone 6 Plus straalt een zekere klasse uit met zijn glanzende voorkant, slanke voorkomen en de keuze voor staal in plaats van plastic.

Krachtige en goede hardware

Ook onderhuids imponeert de iPhone 6 Plus. Met de A8-processor kan de Plus zelfs de meest krachtige games aan, en de telefoon blijft pijlsnel als je talloze apps hebt openstaan. Dat is mede te danken aan het slim ingerichte Apple’s besturingssysteem iOS, dat nog altijd eenvoudig te begrijpen en te installeren is. Vanaf iOS 8.3 spreekt de spraakassistente Siri Nederlands en kan je met je stem herinneringen zetten, om gerichte informatie vragen en e-mails en sms’jes dicteren. Je hoeft er alleen maar de homeknop voor in te drukken. Die homeknop heeft overigens ook nog een vingerafdruksensor, waarmee je de telefoon en apps op je iPhone beveiligt. Een slimmigheidje dat uitstekend werkt.

Goede camera voor extra mooie foto’s

Ondanks dat de iPhone 6 Plus op alle vlakken goed scoort, is er één aspect waarop de smartphone de concurrentie echt overklast. Bij het schrijven van deze review in maart 2015, heeft de iPhone 6 Plus de beste camera die je op een telefoon tegenkomt. Apple beperkt de hoofdcamera tot 8 megapixel, maar heeft hem wel voorzien van uitstekende sensors. Daardoor kan je razendsnel scherpstellen en foto’s schieten, en zijn foto’s ook bij weinig licht nog erg goed. Filmen gaat helemaal fantastisch, en kan op 1080p HD en in slowmotion tot en met 240 beeldjes per seconde, waardoor elke beweging vloeiend kan worden vertraagd. De beeldstabilisator zorgt er daarnaast voor dat het beeld niet schokt of schudt als je filmt.

Met de toonaangevende camera, verschillende slimmigheden en een batterij die langer meegaat dan een dag, is de iPhone 6 Plus zijn hoge aanschafprijs absoluut waard.

iPhone 6s Plus 128GB

Het is de allerduurste iPhone ooit: de Apple iPhone 6 Plus 128GB. Goed voor bijna oneindige opslagruimte, supersnelle prestaties en uitstekende foto’s en video’s.Op moment van schrijven is de iPhone 6 Plus 128GB de enige consumentensmartphone die de 1000 euro-grens overschrijdt. Het is de duurste smartphone die je kan kopen, maar je krijgt er een hoop voor terug. Het 5,5 inch scherm imponeert met geweldig scherp beeld, ook bij veel zonlicht en vanuit lastige kijkhoeken. Bovendien laat Apple je zelf kiezen of je op dat grote scherm vooral grote informatie wil zien, of vooral véél informatie. Je hebt zelf de touwtjes in handen. Het toestel is prachtig afgewerkt in het spacegrijs, goud en wit, en het gebruikte materiaal voelt hoogwaardig aan.

Even wennen

Het is wel even wennen, zo’n grote iPhone 6 Plus. Zeker als je oudere iPhones gewend bent. Apple heeft gelukkig goed meegedacht met je handen. Zo zit de aan- uitknop nu op de zijkant van het toestel, in plaats van aan de bovenkant. En met een dubbele tik op de homeknop onderaan, haal je de bovenste rand van een app even naar je toe, zodat je de knoppen bovenin beeld ook moeiteloos bedient.

Siri in het Nederlands op de iPhone 6 Plus

Moeiteloos is nog steeds hét woord om Apple’s besturingssysteem iOS te beschrijven. Met de krachtige A8-processor van de iPhone 6 Plus, kan je talloze apps naast elkaar open hebben staan en zijn ook zware 3D-games geen enkel probleem om te spelen. De bediening is subliem: het touchscreen van de iPhone 6 Plus is onvoorstelbaar nauwkeurig. Zelfs een klein linkje op een website in de Safari-browser aantikken, is geen enkel probleem. Een fijn detail is dat de homeknop onderop het toestel ook een Touch ID-vingerafdrukscanner is. Zo kan je de iPhone en individuele apps afschermen met je vingerafdruk. Vanaf iOS 8.3 geeft de knop bovendien toegang tot Apple’s Nederlandstalige spraakassistent Siri. Ze beantwoordt vragen, herinnert je aan taken en laat je e-mails en sms’jes dicteren.

iPhone 6 Plus 128GB: camera en opslagruimte

Waar de iPhone 6 Plus echt in uitblinkt, is de camera. Foto’s worden haarscherp en tonen natuurgetrouwe kleuren dankzij de 8 megapixel-camera en de krachtige sensor die Apple daarin heeft gezet. Bij video’s wordt het helemaal een feestje. De iPhone 6 Plus bezit als enige iPhone een beeldstabilisator om het schudden van het beeld tegen te gaan, en bovendien film je in schitterende 1080p HD-resolutie. Filmen in slowmotion is eveneens een waanzinnige feature: dat kan de iPhone 6 Plus in maar liefst 240 beeldjes per seconde, waardoor het resultaat altijd vloeiend en gedetailleerd is. Dankzij de uniek grote opslagruimte van 128GB kan je bovendien bijna oneindig foto’s en video’s opslaan. En apps. En games. En muziek. Het is een uitdaging de iPhone 6 Plus 128GB vol te krijgen. Een luxepaard met enorme werklust.