Capaciteit
Als het om het design van deze smartphone gaat verschilt de nieuwste iPhone 6s niet heel veel met zijn voorganger. Als het om een vernieuwd design gaat zul je waarschijnlijk moeten wachten op de volgende generatie. Niettemin is het wel een prachtige smartphone. Als het om het design gaat is er wel een nieuwe kleur toegevoegd: roségoud. Wel is de hardware verbeterd. Zo zit er in de nieuwe iPhone 6s een flink verbeterde processor. Bovendien is het werkgeheugen van deze smartphone ook beter. De iPhone 6 heeft een A8 processor, terwijl de 6s een A9 processor heeft. Volgens Apple is deze processor maar liefst 70 procent sneller zijn dan zijn voorganger.

3D Touch Scherm
De hardware is niet alleen verbeterd, want Appel heeft ook het scherm verbeterd. Het scherm van de 6s is twee keer beter. Dit komt door het gebruik van een nieuw soort glas. Wat verder nieuw is, is de 3D Touch functie op het toestel. Het toestel herkent de druk die je met je vinger uitoefent op het scherm. Je krijgt daardoor extra functies. Zo kun je bijvoorbeeld je mail via een preview bekijken zonder dat je daarvoor je mail ook echt hoeft te openen. Als je de preview los laat kom je weer in je inbox, druk je harder op de preview dan kun je de mail ook direct beantwoorden. Door het drukken heb je ook toegang tot diverse functies in je app. Druk op de camera en je kunt direct een selfie maken. Met de 3D Touch functie is kun je ook door veel apps, die nog openstaan, scrollen.

Camera7
Met de 12 megapixels is de kwaliteit van de foto een aanzienlijk verbeterd. De iPhone 6 heeft namelijk een 8 megapixel camera. Hierdoor kunt je zelfs bij weinig licht toch mooie en scherpe plaatjes schieten. Nieuw is verder de Live Photo functie. Bij een foto wordt bij deze functie geluid en beweging toegevoegd. De selfiecamera op de voorkant van het toestel is fors verbeterd, zodat deze niet meer onder doet voor dergelijke camera’s van concurrenten. Het scherm kan nu zelfs als flitser worden gebruikt.

Kosten
Met de iPhone 6s 16 GB krijg je een 4,7 inch Retina scherm met een 12 megapixel camera, 5 megapixel selfiecamera, 3D Touch scherm, iOS 9 besturingssysteem en een 90 procent betere grafische chip en 16 GB opslagcapaciteit. De vanaf prijs is 750 euro.