iPhone 6s Plus 128 GB: meeste capaciteit, meeste rendement?
De iPhone 6s Plus is groter dan de iPhone 6s. De 6s Plus versie heeft een 5,5 inch scherm, terwijl de 6s Plus een 4,7 inch scherm heeft. Je kunt verder kiezen voor diverse kleuren. Zo heb je net als bij de vorige versies de kleuren zilver, spacegrijs en goud. Er is nu ook een nieuwe kleur toegevoegd: roségoud. Met deze kleur onderscheid het toestel zich qua uiterlijk van het vorige model.

Nieuw aan de iPhone 6s Plus is dat het scherm twee keer zo sterk is als het vorige model en een stevigere behuizing heeft. De smartphone is daardoor enigszins zwaarder en dikker. De behuizing is natuurlijk wel sterker en het gebruikersgemak is hiermee ook vergroot. Dankzij het vernieuwde scherm kun je gebruikmaken van diverse nieuwe features. Zo kun je bijvoorbeeld e-mails previewen, terwijl je de mail niet opent.

Hardware
De hardware van de smartphone is door Apple flink verbeterd. De a9 processor is sneller dan de vorige versie en het toestel heeft meer werkgeheugen. Als het om het werkgeheugen gaat, gaat het om een verdubbeling van het vorige model. De grafische chip in het toestel is bovendien verbeterd, waardoor het er grafisch op je scherm nog mooier uit ziet. Dat is natuurlijk een ontwikkeling die valt te prijzen.

Camera
Veel gebruikers zullen ook de camera van deze camera prijzen. Met de 12 megapixel camera kun je je mooiere en scherpere foto’s dan dat daarvoor mogelijk was. Het is zelfs mogelijk om foto’s te maken in donkere situaties en toch een duidelijke weergave van het moment te verkrijgen.

Een andere toevoeging is de Deep Trench Isolation-techniek. Deze techniek zorgt dat de kleurweergave van afbeeldingen natuurlijker wordt. De filmpjes zullen ook scherp zijn, omdat je een 4K-video kunt opnemen met de verbeterde camera. Een andere verbetering is de beeldstabilisatiefunctie. Als je tijdens het opnemen schokt, zorgt de beeldstabilisatiefunctie ervoor dat dit wordt gecorrigeerd en hierdoor krijg je beelden die minder zullen bewegen of schokken. Bij de iPhone 6s heb je deze functie overigens ook, maar dit is een digitale optie. Bij de iPhone 6s Plus gaat het om een optische beeldstabilisatiefunctie.

Kosten
Met de iPhone 6s plus 128 GB, krijg je een 5,5 inch scherm met 3D Touch Screen, ingebouwde A9 processor, 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie functie, 2 GB werkgeheugen. De vanaf prijs van de iPhone 6s Plus met 128 GB opslagcapaciteit ligt rond de € 1050,-.