iPhone 6s Plus 64 GB: een veilige middenmoot?
Sinds enige tijd is de iPhone 6s Plus 64 GB te koop. Als het om het design gaat bestaat er niet een verschil met de iPhone 6. Wel kun je nu naast de kleuren spacegrijs, goud en zilver kiezen voor een nieuwe kleur: roségoud. Het scherm van de iPhone 6s Plus is wel iets groter dan het scherm van de 6 Plus. Deze laatste smartphone heeft een 4,7 inch scherm. De 6s Plus heeft een scherm van 5,5 inch. Dit is als het om de grootte van de smartphone gaat een duidelijk verschil.

3D Touch Scherm
Nieuw is de 3D Touch. Bij de iPhone 6s Plus is de smartphone hierdoor een stuk eenvoudiger te bedienen. Binnen app kun je bepaalde functies eenvoudig oproepen. Er zijn snelkoppelingen binnen aan app gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld door zachtjes op het icoontje van een app te drukken een via een contextgevoelig menu handeling doen. Bij Facebook zou dat bijvoorbeeld het updaten van je status kunnen zijn.

Camera
Apple heeft de camera ook onder handen genomen. Dit is één van de belangrijke verbeteringen. De camera aan de achterkant is nu een 12 megapixel camera. Bij de vorige versie was dat nog 8 megapixel. De sensor is ook verbeterd, zodat je in een donkere ruimte ook betere foto’s kunt maken. De voorzijde heeft een 5 megapixel Facetime camera, terwijl deze camera bij de vorige versies een 1,2 megapixels had. Het scherm dient aan de voorzijde als een soort van flitser, waardoor je nu ook met de voorzijde in het donker selfies kunt maken.

Verschil 6s en 6s Plus
Het formaat is een belangrijk verschil, maar dan zijn niet de enige verschillen. De resolutie van de 6 Plus is hoger dan die van de 6s. Voorts kun je het scherm van de 6s Plus horizontaal gebruiken. Dit is niet mogelijk bij de 6s. Het horizontaal gebruiken van het scherm is te vergelijken met de iPad, waarbij deze functie ook mogelijk is.

Voorts heeft de 6s Plus een optische beeldstabilisatie in plaats van een digitale. Eventuele schokken van de smartphone worden door deze optische beeldstabilisatie opgevangen, waardoor je geen schokkerige beelden meer zult krijgen. Het zijn wellicht kleine verschillen, maar dit soort verschillen met deze smartphone wel iets exclusiever dan de iPhone 6s. De vanaf prijs van de iPhone 6s Plus met 64 GB geheugencapaciteit ligt rond de € 850,-.