• Dennis
  • 0

Apple heeft toegegeven dat er iets mis is gegaan bij de productie van sommige iPhone 6S-toestellen. Twee weken geleden startte het bedrijf uit Cupertino al een reparatieprogramma voor een specifiek aantal iPhone 6S-toestellen. Het gaat om toestellen met een bepaalde combinatie in het serienummer.

Tot nu toe zweeg Apple over wat voor problemen er precies met het toestel aan de hand waren. Het enige wat duidelijk was, is dat het toestel een probleem met de batterij heeft. Inmiddels heeft Apple op de website een verklaring uitgegeven, waarin het bedrijf nader in gaat op de problemen.

Iphone 6s kleuren

Reparatieprogramma voor iPhone 6S

Op 21 november startte Apple een reparatieprogramma voor de iPhone 6S. Het gaat hier om een specifieke serie van de iPhone 6S. De fabrikant stelt dat er bij een klein aantal toestellen die geproduceerd zijn tussen september en oktober vorig jaar iets mis is gegaan, waardoor het toestel problemen heeft met de accu.
Het bedrijf gaf in eerste instantie geen informatie over het probleem, behalve een pagina waarop gebruikers hun serienummer in kunnen vullen om te controleren of hun toestel het probleem heeft. Daarvoor biedt Apple een reparatieprogramma aan, waarbij batterijen gratis worden vervangen.

Meer informatie

Twee weken later heeft Apple meer informatie gegeven over het probleem met de accu. Het bedrijf stelt dat er bij de productie van de accu’s een bepaald onderdeel te lang in aanraking is gekomen met lucht. Het onderdeel werd langer blootgesteld dan Apple toestaat. Daardoor lopen accu’s sneller leeg.

De iPhone heeft een veiligheidsmechanisme die het toestel uitschakelt als het problemen met de hardware opmerkt. Daardoor vallen de toestellen zomaar uit. Gebruikers stellen dat dit een groot probleem is, maar Apple stelt dat deze manier juist is om ernstige schade aan het toestel te voorkomen. Het uitvallen is een veiligheidsmaatregel en geen defect. Daarom is er volgens het bedrijf weinig aan de hand. Gebruikers die een toestel hebben uit de betreffende batch kunnen zich wenden bij Apple en het toestel gratis laten repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...