• Dennis
  • 0

Apple stopt met het 16 GB-model voor de nieuwe iPhone 7. De opslagcapaciteit van het nieuwe model zal minimaal 32 gigabyte bedragen. Dat zegt de goedgeïnformeerde krant Wall Street Journal. The Wall Street Journal zegt op basis van eigen bronnen dat de minimumcapaciteit van de iPhone 7 zal worden opgeschroefd tot 32 gigabyte.

De introductie van het nieuwe toestel wordt in september verwacht. Het gerucht dat Apple af wil van de 16 GB-iPhone, doet al langer de ronde.

iPhone 7 Space Black

Iedereen heeft een hekel aan 16 GB

Apple heeft de laatste jaren veel kritiek moeten ontvangen over het 16 gigabyte model van de iPhone. Critici vinden dat zo’n lage opslagcapaciteit niet meer van deze tijd is. Dat komt vooral doordat het iOS besturingssysteem behoorlijk fors in omvang is. Koop je een 16 GB-iPhone, dan houd je ongeveer 10 gigabyte opslagcapaciteit over. Als liefhebber van muziek of fotografie, lopen consumenten snel tegen de limieten aan.

Dat probleem doet zich vooral voor bij bijvoorbeeld de iPhone 6S met 16GB opslaggeheugen. De iPhone 6S Plus biedt ondersteuning voor het maken van 4K-video’s. Deze video’s zijn behoorlijk groot en dus is de opslag zo vol. Daarnaast is het bij de iPhone niet mogelijk de opslagcapaciteit te vergroten aan de hand van een MicroSD-kaart, zoals dat bij veel andere concurrenten wel kan.

Daarnaast is ook de standaard verschoven. 32 gigabyte opslagcapaciteit is de laatste jaren het minimum voor high-end smartphones. Apple liep daarmee jaren achter. Als de geruchten van The Wall Street Journal kloppen, dan zal Apple nu ook in de pas lopen. Het 32 GB-model zal dan het instapmodel worden.

iPhone 7 krijgt 256 GB opslag

Apple-liefhebbers weten dat het bedrijf uit Cupertino altijd drie smartphones met drie verschillende opslagcapaciteiten uitbrengt. Als het 16GB-model verdwijnt, is het maar de vraag of Apple het geheugen steeds blijft verdubbelen. Waarschijnlijk zal het bedrijf stoppen met de productie van het 64GB-model. Er gaan hardnekkige geruchten de ronde dat de iPhone 7 beschikbaar zal komen met 32GB, 128 GB en 256 GB-opslagcapaciteit. Daarnaast zal mogelijk ook de 3,5mm audio aansluiting verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...