• Dennis
  • 0

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus van Apple lijken behoorlijk populair, mede doordat er schaarste is op de 7 Plus toestellen. Toch valt de grote vraag naar de nieuwe smartphones wel mee, ondanks de zeer positieve geluiden over het breken van verkooprecords. De lange levertijden op de modellen doen denken dat de iPhone populairder is dan ooit, maar dit lijkt niet waar te zijn.

Dat stelt de vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. De analist stelt dat de modellen zelfs minder vaak verkocht worden dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus van vorig jaar, zo meldt Apple Insider.

iPhone 7 Gitzwart

Betere verkoop Phone 7

Kuo is een vooraanstaande analist die de afgelopen jaren zijn betrouwbaarheid bewezen heeft. Hij beschikt over uitstekende bronnen binnen Apple en de toeleveranciers van het bedrijf. Vanuit diverse telecomproviders komen signalen dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus veel beter zouden verkopen dan verwacht.

Zo zouden zelfs verkooprecords zijn gebroken. Volgens Kuo zijn die cijfers uit de duim gezogen. In een bericht van de Koreaanse persdienst is te lezen dat Apple voor het eind dit jaar 100 miljoen iPhone 7 geproduceerd wil hebben. Kuo spreekt die bewering tegen.

Toch gaat het wel beter met de verkoop van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus dan aanvankelijk werd verwacht. Analisten schatten eerst dat het toestel zo’n 65 miljoen keer verkocht zou worden, maar gaan nu uit van schattingen tussen de 70 en 75 miljoen exemplaren. De verkoopcijfers liggen daarmee nog steeds lager dan die van een jaar geleden met de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Apple heeft de betere verkoopcijfers vooral te danken aan het feit dat aartsrivaal Samsung nog steeds problemen heeft met de Samsung Galaxy Note 7.

Kunstmatige schaarste

Kuo stelt overigens dat Apple zelf kunstmatige schaarste heeft gecreëerd met de iPhone 7 Plus. Vooral het model ‘Jet Black’ is in beide varianten moeilijk te verkrijgen. Daardoor is in sommige landen de levertijd opgelopen tot meer dan 5 weken. Kuo stelt dat Apple dit expres doet, omdat het bedrijf minst winst maakt op dit model. De productiemethode van deze variant zou zeer complex en dus kostbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...