De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn momenteel verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder in het grijs. Dit is wat Apple ‘Spacegrijs’ noemt en daarmee is de kleurvariant ook meteen de donkerste kleur in het assortiment. Spacegrijs werd geïntroduceerd na de komst van de iPhone 5. De iPhones voor de iPhone 5 waren zwart, maar dat leverde veel problemen met de coating op.

Toch gaan er nu nieuwe geruchten de ronde dat Apple van plan zou zijn de aankomende iPhone 7 weer in het zwart uit te brengen.

iPhone 7 Space Black Render

iPhone 7 mogelijk weer zwart

Op dit moment is de variant ‘Spacegrijs’ de donkerste variant van de iPhone die je kunt kopen. Maar uit nieuwe geruchten blijkt dat de iPhone 7 mogelijk een stuk donkerder zal worden. Het zal mogelijk gaan om de kleur zwart, waardoor Spacegrijs zou kunnen vervallen.

Uit eerdere speculaties blijkt dat Apple ‘Space Grey’ wil vervangen met ‘Space Black’. Dat is dan ongeveer dezelfde kleur als die van bijvoorbeeld de Apple Watch. Andere bronnen hebben het over een soort diepe kleur blauw: ‘deep blue’. Die kleur is niet precies zwart, maar wel een stuk donkerder dan de lichte kleur die de iPhone nu heeft.

Al sinds de komst van de iPhone 5 is de iPhone niet echt meer donker geweest. Bij de iPhone 5 kwam met de zwarte iPhones een groot probleem met de coating aan het licht. Zo bleek dat de coating snel afbladdert, waardoor er al na kort gebruik schade aan het toestel ontstond. Dat was een probleem dat alleen voorkwam bij de zwarte iPhone 5. Apple stopte toen met het gebruik van donkere coatings.

Het is nog niet helemaal duidelijk welke kleur er precies in plaats voor Space Grey komt. Het is ook mogelijk dat Apple de kleur behoudt en het nieuwe toestel in vijf verschillende kleuren gaat uitbrengen. Of Apple gaat nieuw materiaal gebruiken, waarmee het probleem van de coating wordt opgelost. Halverwege september zullen we weten wat er van de nieuwe geruchten waar is. Waarschijnlijk zal Apple dan de nieuwste iPhone 7 aankondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *