• Dennis
  • 0

Apple’s nieuwste vlaggenschiptoestel, de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, worden gekweld door een sissend geluid bij een hoge belasting van de processor. De toestellen zijn sinds afgelopen vrijdag verkrijgbaar.

Het probleem kwam aan het licht nadat een bekend Amerikaanse vlogger de problemen op Twitter meldde. Inmiddels melden meer gebruikers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus een sissend of ruisend geluid, wanneer het toestel zwaardere processen moet uitvoeren.

iPhone 7 hiss

iPhone 7 ruisgeluid door chip

Het sissende geluid van de iPhone 7 lijkt te komen van de Apple A10 Fusion-chip. Precies ter hoogte van de chip is het geluid het beste te horen. Het is gebruikelijk dat in computers coolers worden gebruikt om de processor te koelen, maar bij de iPhone is dat niet gebruikelijk. Om die reden zou het sissende geluid niet van een bewegend onderdeel moeten komen.

Toch is het geluid wel degelijk hoorbaar. Het probleem doet zich vooral voor als de processor flink moet werken. Het staat niet onomstotelijk vast dat het geluid door de processor wordt veroorzaakt. Apple onderzoekt de klachten nog.

iPhone 7 omruilen

Omdat Apple de klachten nog in onderzoek heeft, is nog niet duidelijk waardoor het probleem zich precies voordoet. De vlogger die het probleem als eerste omschreef op Twitter, heeft van de fabrikant het verzoek gekregen zijn iPhone in te leveren en om te ruilen voor een nieuw exemplaar. Het is niet duidelijk of andere gebruikers met dit probleem het toestel ook bij de Apple Store in kunnen leveren.

Dat Apple vraagt het toestel om te ruilen, geeft de indruk dat de fabrikant een probleem met de processor of met het ontwerp van het toestel vermoedt. Toch is dat nog niet zeker, want de fabrikant heeft de vermoedens niet bevestigd. Eerder deze week kwamen er ook al klachten over de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Beide modellen zouden bij levering gekweld worden door een geel scherm. Bovendien zouden de toestellen niet 25 procent helderder zijn, zoals Apple wel had beloofd. Inmiddels lijkt de herkomst van deze problemen bij het nieuwe besturingssysteem, iOS 10, te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...