• Dennis
  • 0

De nieuwe iPhone 8 is waterdicht en krijgt een mogelijkheid om draadloos op te laden. Dat zegt een topman van Wistron, een van de twee assemblagebedrijven die de iPhone 8 voor Apple in elkaar zet.

Het was niet de bedoeling dat de topman dit soort informatie prijs zou geven. Naar verwachting presenteert Apple in september drie nieuwe modellen: de iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en de compleet vernieuwde iPhone 8. Dat model is volledig opnieuw ontworpen en beschikt over de laatste technische snufjes, waaronder een tot het scherm lopend OLED-display.

iPhone 8 waarschijnlijk draadloos op te laden

De iPhone 8 krijgt zeer waarschijnlijk de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Het toestel is nu al volgens de IP67-rating spatwaterbestendig, maar niet volledig waterdicht. Mogelijk zou Apple de volgende iPhone volledig stof- en waterdicht willen maken. Bovendien ontbreekt de mogelijkheid om de huidige modellen draadloos op te kunnen laden, maar daar komt mogelijk verandering in. De iPhone 7S en iPhone 7S Plus zullen de mogelijkheid nog steeds niet hebben, maar Apple gaat de mogelijkheid waarschijnlijk wel toevoegen aan de iPhone 8.

Het toestel belooft een indrukwekkend model te worden. Het is de iPhone waarmee Apple het tienjarig bestaan van de iPhone wil vieren. Apple zal de smartphone volledig opnieuw ontwerpen. Naar verluidt krijgt het toestel een OLED-display, dat de hele voorzijde van het toestel besluit. De grotere bezels zijn dan verleden tijd. Mogelijk wordt de Touch ID-sensor onder het scherm geïntegreerd. Bovenin het beeldscherm is een kleine uitsparing voor de luidspreker, sensoren en frontcamera.

Wistron bevestigt geruchten iPhone 8

Een van de bedrijven waar Apple mee samenwerkt, Wistron, bevestigde per ongeluk het gerucht dat de iPhone 8 waterbestendig wordt en bovendien draadloos kan opladen. De topman van Wistron bevestigde geruchten per ongeluk. De geruchten konden al een tijdje voor waar worden aangenomen, omdat het bedrijf dit jaar lid is geworden van het Wireless Power Consortium.

De behuizing van de iPhone 8 wordt mogelijk van glas gemaakt, waardoor draadloos opladen mogelijk is. De nieuwe iPhone 7S en iPhone 7S Plus worden mogelijk van metaal gemaakt, waardoor de feature hier zal ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Motorola komt volgende week met Moto Z2

Motorola komt volgende week met de Moto Z2. De fabrikant heeft de datum zelf bevestigd door middel van een aankondiging. Dat doet het bedrijf met een zogenaamde ‘save the date’-aankondiging.

Lees verder...

‘iPhone 8 krijgt draadloos opladen en is waterdicht’

De nieuwe iPhone 8 is waterdicht en krijgt een mogelijkheid om draadloos op te laden. Dat zegt een topman van Wistron, een van de twee assemblagebedrijven die de iPhone 8 voor Apple in elkaar zet.

Lees verder...

Honor presenteert vlaggenschiptoestel Honor 9

Het dochtermerk van Huawei, Honor, heeft deze week de Honor 9 gepresenteerd. De Honor 9 is de nieuwste smartphone van Honor en is het vlaggenschiptoestel voor dit jaar. Om die reden heeft het Chinese smartphonebedrijf flink uitgepakt.

Lees verder...

Sony Xperia L1 in Nederland te koop

Het heeft even geduurd, maar de Sony Xperia L1 is eindelijk in Nederland te koop. Het toestel kost in ons land 199 euro. De verkoop van het toestel heeft in Nederland lang op zich laten wachten. De verwachting was dat het toestel twee maanden geleden al in de verkoop zou gaan, maar die verwachting kon Sony niet waarmaken.

Lees verder...