• Dennis
  • 0

De nieuwe iPhone 8 is waterdicht en krijgt een mogelijkheid om draadloos op te laden. Dat zegt een topman van Wistron, een van de twee assemblagebedrijven die de iPhone 8 voor Apple in elkaar zet.

Het was niet de bedoeling dat de topman dit soort informatie prijs zou geven. Naar verwachting presenteert Apple in september drie nieuwe modellen: de iPhone 7S, de iPhone 7S Plus en de compleet vernieuwde iPhone 8. Dat model is volledig opnieuw ontworpen en beschikt over de laatste technische snufjes, waaronder een tot het scherm lopend OLED-display.

iPhone 8 waarschijnlijk draadloos op te laden

De iPhone 8 krijgt zeer waarschijnlijk de mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden. Het toestel is nu al volgens de IP67-rating spatwaterbestendig, maar niet volledig waterdicht. Mogelijk zou Apple de volgende iPhone volledig stof- en waterdicht willen maken. Bovendien ontbreekt de mogelijkheid om de huidige modellen draadloos op te kunnen laden, maar daar komt mogelijk verandering in. De iPhone 7S en iPhone 7S Plus zullen de mogelijkheid nog steeds niet hebben, maar Apple gaat de mogelijkheid waarschijnlijk wel toevoegen aan de iPhone 8.

Het toestel belooft een indrukwekkend model te worden. Het is de iPhone waarmee Apple het tienjarig bestaan van de iPhone wil vieren. Apple zal de smartphone volledig opnieuw ontwerpen. Naar verluidt krijgt het toestel een OLED-display, dat de hele voorzijde van het toestel besluit. De grotere bezels zijn dan verleden tijd. Mogelijk wordt de Touch ID-sensor onder het scherm geïntegreerd. Bovenin het beeldscherm is een kleine uitsparing voor de luidspreker, sensoren en frontcamera.

Wistron bevestigt geruchten iPhone 8

Een van de bedrijven waar Apple mee samenwerkt, Wistron, bevestigde per ongeluk het gerucht dat de iPhone 8 waterbestendig wordt en bovendien draadloos kan opladen. De topman van Wistron bevestigde geruchten per ongeluk. De geruchten konden al een tijdje voor waar worden aangenomen, omdat het bedrijf dit jaar lid is geworden van het Wireless Power Consortium.

De behuizing van de iPhone 8 wordt mogelijk van glas gemaakt, waardoor draadloos opladen mogelijk is. De nieuwe iPhone 7S en iPhone 7S Plus worden mogelijk van metaal gemaakt, waardoor de feature hier zal ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...