• Dennis
  • 0

Het lijkt er nu dan echt op: de iPhone 8 is niet voor september klaar. Voorman Tim Cook zal mogelijk wel op het podium stappen om het nieuwe model alvast te demonstreren, maar we moeten mogelijk tot de kerst wachten om de nieuwe iPhone in handen te krijgen. Naast de iPhone 8 worden ook de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus aangekondigd.

Duidelijk is dat die laatste twee toestellen wel op tijd klaar zullen zijn. De smartphones zijn de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus en kennen alleen interne verbeteringen. De iPhone 8 wordt een compleet nieuwe smartphone en dat zou voor productieproblemen zorgen.

iPhone 8 komt later

De iPhone 8 wordt een nieuwe smartphone waarmee het tienjarig bestaan van de iPhone gevierd wordt. Met de tiende verjaardag komt een nieuwe smartphone uit, die samen met de iPhone 7S en de iPhone 7S Plus worden uitgebracht. Het nieuwe model krijgt een compleet nieuw design met een bijzondere vormgeving en bovendien een AMOLED-beeldscherm.

Apple wil alle knoppen van de voorkant halen en een vrijwel randloos model introduceren. Daar zit precies het probleem. Het bedrijf uit Cupertino zou namelijk voor een aantal technische uitdagingen staan, die het nog niet heeft opgelost. De vooraanstaande analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities heeft het vaak juist op het gebied van geruchten rondom Apple. De analist stelt op basis van bronnen dichtbij Apple dat het bedrijf de productie pas in oktober op zal starten. Daarom komt de smartphone mogelijk niet voor de Kerst beschikbaar.

De meeste problemen zitten in de materialen en technieken die Apple wil gebruiken. Eerder berichtten we al over problemen met de Touch ID-sensor en de camera waarmee Augmented Reality mogelijk moet worden.

Mogelijk niet voor de kerst

Apple zal de productie volgens Kuo pas in oktober of november gaan opstarten. Dat is twee maanden later dan de geplande verkoopdatum. De verwachting is dat er meteen bij het uitbrengen van het toestel al flinke tekorten op zullen treden. Als het toestel beschikbaar komt, is die mogelijk binnen een paar seconden uitverkocht. De kans is dus groot dat je de smartphone niet voor de kerst of zelfs voor 2018 in huis hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...