Over de iPhone SE

 

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de iPhone SE

 

iPhones zijn erg populair en geliefd. Veel mensen vinden de prijs echter net wat aan de hoge kant. Apple weet dit en brengt daarom steeds vaker een goedkoper model op de markt wat wel werkt als een echte iPhone. De iPhone SE is hier een voorbeeld van.

Het design

Het design van Apple telefoons is erg geliefd, vandaar dan ook dat het design grotendeels gelijk is aan eerdere iPhones. De binnenzijde van de telefoon is echter helemaal opnieuw uitgedacht. De telefoon heeft een 4 inch beeldscherm en is licht en compact. Het toestel is gemaakt van een soort gestraald aluminium en het toestel past perfect in de hand. Het display is een Retina display waarop alle beelden haarscherp en helder worden weergegeven. Wat het plaatje compleet maakt is natuurlijk het logo op de achterzijde met bijpassende kleuren en afgeschuinde randen.

De technologie

Geen enkele telefoon van 4 inch heeft zulke krachtige en geavanceerde technieken als de Apple iPhone SE. Zo bevat de telefoon de A9 chip die ook in de iPhone 6S is gebruikt en dankzij de 64-bit architectuur is de chip in dit toestel dan ook razend snel. Games, apps en andere zaken zien er fantastisch uit en worden snel en vloeiend afgespeeld.

De camera van het toestel

De camera is een 12 megapixel iSight camera. Met deze camera zijn net zulke scherpe en goede foto’s en video’s te maken als met de iPhone 6S. De iPhone SE kan foto’s tot leven laten komen omdat de momenten vlak voor en vlak na de foto ook worden vastgelegd.

Het ontgrendelen

De iPhone SE bevat veel luxe en populaire features. Zo ook bij het ontgrendelen, met je eigen persoonlijke vingerafdruk is jou telefoon te ontgrendelen. Geen enkel wachtwoord is zo veilig en zo ultiem als je vingerafdruk en je hoeft ook niet bang te zijn om je wachtwoord te vergeten.

Software

Dit toestel biedt talloze functies als het gaat om draadloze netwerken. 4G netwerken worden ondersteunt en het toestel beschikt ook over een groot aantal LTE-banden waarmee internetten in het buitenland net zo makkelijk gaat als in het binnenland. Het toestel draait net als de meeste Apple telefoons op iOS 9. Een prachtig en geavanceerd systeem waarbij je alles hebt wat je nodig zou kunnen hebben.

Dit is het kleinste model telefoon dat Apple produceert met afmetingen en een uiterlijk dat zeer lijkt op de iPhone 5. Het is niet alleen een goedkoper alternatief dan de iPhone 6 en 7, maar is ook bedoeld voor mensen die het oude ontwerp en de oude afmetingen prefereerden. Maar ook al lijkt hij op de iPhone 5, van binnen zijn veel dezelfde kenmerken als op de nieuwe iPhone 7 te vinden. Bijvoorbeeld de A9 chip, het besturingssysteem, de camera en de Live Photo functie zijn allemaal aanwezig. Voor een ieder die een telefoon groter geheugen nodig heeft, kan deze tot 64 GigaBite opslaan.

Het ontwerp

Het verschil tussen de iPhone SE en de iPhone 5 is dat ze worden uitgegeven in meer kleuren, namelijk space grey, zilver, goud en roze goud. Verder lijken ze heel veel op elkaar, behalve de matte zijkanten en het roestvrijstalen Apple logo dat de iPhone SE wel heeft en de iPhone 5 niet. Aangezien de afmetingen identiek zijn, kan voor beide modellen dezelfde case worden aangeschaft.

Besturingssysteem

Net als op de iPhone 7 en 7 Plus wordt de SE ondersteund door het iOS10 besturingssysteem. Hier zijn een aantal veranderingen aangebracht zoals een update op Siri die nu ook met andere favoriete Apps samen kan werken. Het uiterlijk is ook anders, de home knop ontgrendeld de telefoon nu in plaats van de oude “schuif” manier, het bedieningspaneel, de widgets en het toegangsscherm hebben ook een face-lift gehad.

Camera

De camera is een 12 megapixel camera voor het maken van kwalitatief en gedetailleerde foto’s. De camera voorop is ook verbeterd en met functies zoals de retina flash en de true tone flash kan je nog betere selfies maken. De Life Photo functie laat je geluid en beweging toevoegen aan een statische foto.

Andere specificaties

Deze telefoon kan je vinger afdruk herkennen en zo kan je je telefoon ontgrendelen. De wifi heeft 19 frequentiebanden en je internet is dus sneller, vooral als je in een roaming gebied zit. Voorgeprogrammeerde Apple Apps zijn FaceTime, Maps, Messages en Music en de persoonlijke assistente Siri.