• Dennis
  • 0

Dit jaar komt Apple met de iPhone 8 voor het eerst met een OLED-scherm. Dat scherm wordt hoogstwaarschijnlijk 5,8 inch groot. Maar twee jaar later, zal Apple ook de andere iPhones voorzien van een OLED-scherm.

Dat stellen bronnen binnen de productieketen van Apple. Dit jaar kondigt Apple drie nieuwe smartphones aan: de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en de iPhone 8 of iPhone X. De twee eerstgenoemde toestellen krijgen een ‘gewoon’ LCD Retina-scherm, maar de iPhone 8 of de iPhone X wordt voorzien van een 5,8 inch groot OLED-scherm.

Concurrentie

Apple kondigt dit jaar voor het eerst een iPhone 8 met OLED-scherm aan. De andere twee modellen krijgen een LCD-scherm. Andere concurrenten zoals Samsung gebruiken al jaren een OLED-scherm in hun toestellen, maar Apple is daar iets terughoudender in. Dit jaar zullen er zo’n 60 miljoen iPhones met OLED-scherm geproduceerd worden.

Als Apple ervoor kiest om alle iPhones een OLED-scherm te geven, zijn we alweer in 2019 aanbeland. Het duurt daarnaast nog wel een tijdje voordat we OLED bijvoorbeeld ook in de iPad zullen vinden. Dat zeggen bronnen die dichtbij Apple staan. Mogelijk wil het bedrijf in 2019 pas helemaal overstappen op OLED voor iPhones. Dat is twee jaar na introductie van de eerst iPhone met OLED-scherm. Bovendien zou niet alleen Samsung OLED-schermen gaan leveren, maar ook de Koreaanse leverancier Interflex.

Interflex zou 866 miljoen dollar steken in het opzetten van een fabriek om OLED-schermen voor Apple te produceren. Apple gaat mogelijk drie verschillende leveranciers gebruiken: Samsung, Interflex en BH. Daarom duurt het even totdat alle iPhones voorzien worden van een OLED-scherm. De smartphone die dit jaar uitkomt en voorzien is van een OLED-scherm, is de iPhone 8. Dat toestel krijgt overigens een behoorlijke prijs van tenminste 1000 dollar. Dat deed Apple in het verleden vaker, bij bijvoorbeeld de Retina iPad en de MacBook. Even later werd Retina ook op andere toestellen ingevoerd. Het is dus niet raar dat Apple wil kiezen voor een overgangsperiode van twee jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...