Veel mensen hebben dit jaar cadeautjes van het merk Apple gekregen tijdens Kerstmis. Uit onderzoek van Flurry blijkt dat 49 procent van de toestellen die tijdens Kerst geactiveerd waren, geproduceerd zijn door Apple. Dat is goed nieuws voor het merk uit Cupertino.

Vorig jaar stond Apple ook al op nummer één als het gaat om activeringen tijdens de Kerst. Het percentage is wel lager dan vorig jaar. Vorig jaar lag het percentage op 51,3 procent, dit jaar is dat 49,1 procent.

Iphone 6s kleuren

Phablets
Vooral de phablets zijn in opkomst als kerstcadeau. Uit de cijfers van Flurry blijkt dat groot uitgevallen telefoons het populairst zijn. Android heeft behoorlijk de toon gezet met die grote toestellen. Er werden meer phablets van Android geactiveerd tijdens de kerst dan van Apple. Het aantal geactiveerde iOS-toestellen met een groot formaat, lag op slechts 12 procent. Er zijn maar twee toestellen die het formaat van een phablet hebben, namelijk de iPhone 6 Plus en de iPhone 6s Plus.

Het grootste deel van de Apple-toestellen, 65 procent, komt van een medium formaat. Tablets sluiten de lijst af met 23 procent. Die tablets zijn weer op te delen in andere formaten. In 9 procent van de gevallen ging het om de iPad mini. De overige 14 procent waren andere tablets, zoals bijvoorbeeld de iPad Air en de iPad Pro. De grootste iPad van Apple neemt slechts 1 procent van de verkopen voor zijn rekening.

Andere toestellen
Andere toestellen doen het beduidend minder goed dan Apple. 49,1 procent van alle toestel-activaties waren afkomstig van een Apple-toestel. Op nummer twee staat Samsung, met een percentage van 19,8 procent. Nokia, LG en Xiaomi maken het lijstje af, maar met slechts 2 procent van alle toestellen.

Het onderzoeksbureau keek ook naar welke toestellen en welke formaten het meest populair waren. Daaruit blijkt dat grote apparaten een vaak gegeven kerstcadeau zijn.

Meer smartphones dan tablets
Dit jaar werden er meer smartphones dan tablets tijdens de Kerst cadeau gedaan. De smartphone heeft een percentage van 82 procent, terwijl tablets de resterende 18 procent aanvullen. De cijfers komen aan de hand van analyse van 780.000 apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *