• Dennis
  • 0

Veel mensen hebben dit jaar cadeautjes van het merk Apple gekregen tijdens Kerstmis. Uit onderzoek van Flurry blijkt dat 49 procent van de toestellen die tijdens Kerst geactiveerd waren, geproduceerd zijn door Apple. Dat is goed nieuws voor het merk uit Cupertino.

Vorig jaar stond Apple ook al op nummer één als het gaat om activeringen tijdens de Kerst. Het percentage is wel lager dan vorig jaar. Vorig jaar lag het percentage op 51,3 procent, dit jaar is dat 49,1 procent.

Iphone 6s kleuren

Phablets
Vooral de phablets zijn in opkomst als kerstcadeau. Uit de cijfers van Flurry blijkt dat groot uitgevallen telefoons het populairst zijn. Android heeft behoorlijk de toon gezet met die grote toestellen. Er werden meer phablets van Android geactiveerd tijdens de kerst dan van Apple. Het aantal geactiveerde iOS-toestellen met een groot formaat, lag op slechts 12 procent. Er zijn maar twee toestellen die het formaat van een phablet hebben, namelijk de iPhone 6 Plus en de iPhone 6s Plus.

Het grootste deel van de Apple-toestellen, 65 procent, komt van een medium formaat. Tablets sluiten de lijst af met 23 procent. Die tablets zijn weer op te delen in andere formaten. In 9 procent van de gevallen ging het om de iPad mini. De overige 14 procent waren andere tablets, zoals bijvoorbeeld de iPad Air en de iPad Pro. De grootste iPad van Apple neemt slechts 1 procent van de verkopen voor zijn rekening.

Andere toestellen
Andere toestellen doen het beduidend minder goed dan Apple. 49,1 procent van alle toestel-activaties waren afkomstig van een Apple-toestel. Op nummer twee staat Samsung, met een percentage van 19,8 procent. Nokia, LG en Xiaomi maken het lijstje af, maar met slechts 2 procent van alle toestellen.

Het onderzoeksbureau keek ook naar welke toestellen en welke formaten het meest populair waren. Daaruit blijkt dat grote apparaten een vaak gegeven kerstcadeau zijn.

Meer smartphones dan tablets
Dit jaar werden er meer smartphones dan tablets tijdens de Kerst cadeau gedaan. De smartphone heeft een percentage van 82 procent, terwijl tablets de resterende 18 procent aanvullen. De cijfers komen aan de hand van analyse van 780.000 apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...