• Dennis
  • 0

Dit jaar vindt het jaarlijkse congres voor ontwikkelaars van Apple-software plaats van vrijdag 13 juni tot 17 juni. De aftrap van het congres, de Keynote, vindt dit jaar plaats op 13 juni. Dat heeft Apple zelf bekendgemaakt aan de hand van een uitnodiging aan de internationale media. Het congres vindt plaats in San Francisco. Apple gebruikt het WWDC meestal om nog een aantal aankondigingen te doen, vooral op softwaregebied.

Zo zou het bedrijf uit Cupertino een aantal zaken onder handen willen nemen. Tim Cook zal dan ook verschillende productaankondigingen doen, zoals bijvoorbeeld iOS10, macOS en eventueel de komst van de hernieuwde MacBook Pro met Retina display.

Keynote WWDC

Verwachtingen Keynote WWDC

Tijdens de Keynote zal Tim Cook verschillende aankondigingen doen. Ieder jaar praat Apple over de vernieuwingen aan het besturingssysteem van de iPhone, iPad en iPad Touch, iOS. Apple deelt vrijwel nooit alle details, maar geeft wel altijd goed weer op welke manier iOS er anders uit zal zien.

Dit jaar komt iOS 10 waarschijnlijk uit. Het duurt nog wel even totdat de release voor het grote publiek vrijkomt; mogelijk niet eerder dan dit najaar, waarschijnlijk rond september. We hoeven geen nieuwe lay-out te verwachten maar het is zeer waarschijnlijk dat Apple de functies verder uit zal breiden. Zo zou Siri nog wat slimmer kunnen worden of kan Apple eindelijk Apple Play in Europa introduceren. Tijdens de Keynote zullen we daarover meer te weten komen.

Daarnaast gaat Apple ook een aankondiging doen over het besturingssysteem van de Mac computers, zoals de iMac en de MacBook. Er duiken de laatste tijd steeds meer geruchten op dat het besturingssysteem ‘OS X’ een nieuwe naam zal krijgen, namelijk: ‘macOS’. Apple zal dan waarschijnlijk ook meteen nieuwe iMacs of notebooks presenteren. Er zijn al foto’s opgedoken van een mogelijk nieuwe MacBook Pro, die beschikt over een OLED-strip boven het toetsenbord.

Keynote WWDC

De Keynote op het WWDC vindt op 13 juni plaats om 19 uur Nederlandse tijd. Het evenement is op alle Apple apparaten aan de hand van een streaming videoverbinding te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...