• Bjorn
  • 0

Nintendo gaat haar focus verleggen naar smartphone gebruikers. Ze hebben namelijk net bekend gemaakt dat ze van plan zijn spellen voor smartphones te ontwikkelen. Iedereen is bekend met Mario of andere grote spellen die Nintendo ooit heeft ontworpen. Het is dus eventueel mogelijk hier ook op je smartphone plezier aan te beleven in de toekomst.

Nintendo gaat dit niet alleen bewerkstelligen. Een samenwerkingsovereenkomst met DeNa moet ervoor zorgen dat het proces stukken sneller verloopt. DeNA is namelijk een japans bedrijf dat zich focust op de ontwikkeling van applicaties van smartphones en tablets. Nintendo is een bekend en gewaardeerd bedrijf dat al jaren lang games produceert. Onder andere bekend van de Wii U, 3DS en een tijd geleden de GameBoy en de SNES. Nintendo heeft haar games altijd ontwikkeld voor platformen die van het bedrijf zelf zijn, maar deze keer is het dus anders.

Mario spelen op je smartphone

Nintendo heeft nog niets prijs gegeven over welke games er voor smartphones en tablets zullen verschijnen, maar wel dat er bekende namen bij worden betrokken. Bij bijna ieder persoon schiet Mario gelijk door het hoofd. Een van de populairste spellen die ooit door Nintendo is uitgebracht. Waar je niet op mag rekenen is dat er een totaal nieuw spel wordt ontwikkeld. Dus helaas geen Mario Kart 8 op je smartphone, maar waarschijnlijk een versie die al bestond.

afb mario

Wanneer kunnen we gamen?

Het is helaas nog niet bekend wanneer het nieuwe project op de markt verschijnt. Als de planning klopt zullen Nintendo en DeNA naar eigen zeggen eind dit jaar een online dienst uitbrengen. Deze zal zich dus richten op smartphones en tablets, maar ook Nintendo-consoles en PC. Het is in ieder geval een samenwerking waar veel mensen misschien al een tijdje op hadden gehoopt, maar we kunnen niets anders dan het resultaat afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...