De kleinere iPad Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Het heeft ruim anderhalf jaar geduurd totdat Apple weer een nieuwe 9,7 inch grote iPad in ons land heeft uitgebracht.

Vorig jaar presenteerde Apple de iPad Pro, met een 12.9 inch groot scherm en een hoge prijs. Echt storm heeft het om dat product nooit gelopen en dus probeert het bedrijf uit Cupertino het nu opnieuw met een kleiner broertje: de Apple iPad Pro 9.7. Op gebied van specificaties is de iPad Pro 9.7 inch net zo goed of soms beter als de iPad Pro 12.9 inch.

iPad Pro

iPad Pro met kleiner beeldscherm

Het eerste dat opvalt, is het kleiner beeldscherm. De iPad Pro werd vorig jaar geïntroduceerd met een 12,9 inch beeldscherm en deze variant heeft een 9,7 inch beeldscherm, met een lagere beeldschermresolutie van 1536 bij 2048 pixels. Dat is nog steeds een pixeldichtheid van 264 pixels per inch en daarmee een heel goede resolutie. De pixels zijn eigenlijk met het oog niet waarneembaar.

Net als bij zijn grote broer kan op deze tablet een optioneel toetsenbord gekoppeld worden. De iPad Pro 9.7 inch lijkt in veel opzichten op zijn grote broer, want hij heeft dezelfde Apple A9X processor, maar 2 gigabyte RAM-geheugen in plaats van 3GB. Volgens Apple is de processor zelfs 80 procent sneller dan alle processoren van alle laptops die het afgelopen jaar het levenslicht zagen.

De iPad Pro 9.7 is zelfs op cameragebied beter dan zijn grote broer. Dezelfde camera die te vinden is in de iPhone 6S en 6S Plus is ook in de iPad Pro 9.7 inch ingebouwd. Het gaat hier dus om een 12 megapixel iSight camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde.

Apple heeft tenslotte de kleine broer voorzien van 4 speakers, wat garant staat voor een subliem geluid. Uiteraard werkt deze tablet ook samen met de tekentool van Apple: de Apple Pencil.

Prijzen en beschikbaarheid

De iPad Pro 9.7 inch is vanaf vandaag beschikbaar in een 32 gigabyte, 128 gigabyte en 256 gigabyte uitvoering. De tablet is te koop met een vanaf-prijs van 689 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *