• Dennis
  • 0

In de week voorafgaand aan de IFA in Berlijn zal Sony twee nieuwe smartphones uit de doeken doen. De komst van de smartphones is al onofficieel bevestigd, nadat het bedrijf per ongeluk verwijzingen naar de toestellen op de eigen site geplaatst had.

Nederlandse collega’s vonden de verwijzingen naar de nieuwe toestellen en het is goed mogelijk dat de toestellen zoals gebruikelijk een week voor de elektronicabeurs in Berlijn geïntroduceerd worden. Op donderdag 1 september heeft Sony namelijk een grote internationale persconferentie gepland staan. Op vrijdag 2 september zal de beurs in Berlijn beginnen. Tijdens de beurs presenteert Sony ieder jaar ook nieuwe modellen.

Sony Xperia X Ultra en Sony Xperia XZ komen

De Sony Xperia X Ultra en de Sony Xperia XZ zijn beide op komst. Het laatste toestel is de afgelopen tijd al vaker gesproken onder de codenaam ‘Sony Xperia XR’. Dit weekend publiceerde tech-insider Evan Blass een foto van de Sony Xperia X Compact, waarmee ook de komst van dit model bevestigd lijkt. Blass heeft namelijk een goede trackrecord als het gaat om het voorspellen van nieuwe smartphones.

Van de Sony Xperia X Compact is nog niets bekend, maar we kunnen wel voorspellingen doen op basis van eerdere introducties. Het toestel krijgt mogelijk een 4,7 inch groot scherm. We weten nog niet of Sony eindelijk de overstap maakt naar een Full HD-beeldschermresolutie of toch zal kiezen voor een 720p HD-beeldscherm. De Compact krijgt mogelijk een Qualcomm Snapdragon 650 processor. Het toestel krijgt mogelijk 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Verder heeft de smartphone mogelijk een 23 megapixelcamera aan de achterkant en een 13 megapixel camera aan de voorkant van het toestel.

Over de Sony Xperia XZ weten we veel meer. Zo is al bekend dat het toestel een 5,2 inch groot Full HD-beeldscherm krijgt. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 820 processor. Het toestel krijgt mogelijk een 23 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel en een 13 megapixel camera aan de voorzijde. Volgende week zullen we tijdens de IFA in Berlijn zien welke geruchten kloppen. Sony presenteert haar nieuwe smartphones op donderdag 1 september om 13.00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...