• Dennis
  • 0

Een kwart van alle gevaarlijke Samsung Galaxy Note 7 zijn inmiddels omgeruild voor een veilig exemplaar. Het gaat om cijfers over de Verenigde Staten. De cijfers zijn afkomstig van Samsung zelf. De nieuwe toestellen zijn volgens Samsung compleet nieuw en betrouwbaar.

Inmiddels heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf al een half miljoen exemplaren naar de Verenigde Staten gestuurd. Samsung heeft inmiddels een update uitgegeven waarin de telefoon waarschuwt voor het feit dat de eigenaar een oude variant van het toestel heeft.

Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 heeft urgentie

De omruilactie van de Samsung Galaxy Note 7 staat hoog op de agenda bij Samsung. De volledige productiecapaciteit is omgezet naar vervangende toestellen. Nieuwe klanten zullen dus nog even moeten wachten op het toestel. Samsung had al 2,5 miljoen defecte smartphones op de markt gebracht, tot aan het moment dat het bedrijf besloot met de verkoop te stoppen.

Het probleem van de Samsung Galaxy Note 7 is dat het batterijcompartiment te klein is, waardoor vloeistoffen uit de batterij in elkaar kunnen overlopen. Daardoor komt de batterij van het toestel uiteindelijk tot ontploffing, wat lelijke brandwonden kan veroorzaken. Wereldwijd werden er honderden klachten ingediend over het toestel, waarna het bedrijf besloot het toestel terug te roepen.

Verenigde Staten

In totaal bezitten zo’n 1 miljoen Amerikaanse consumenten de Samsung Galaxy Note 7. Een kwart van hen heeft inmiddels een veilig exemplaar verkregen. Samsung heeft gerekend op een half miljoen nieuwe smartphones. Dat betekent dat de helt van alle kopers hun toestel nu om kunnen ruilen. De andere helft komt aan het begin van oktober. Dan moet het vervangingsprogramma zijn afgerond.

Na afloop van het vervangingsprogramma begint Samsung ook weer met de losse verkoop van het toestel. De veilige toestellen zijn te herkennen aan een sticker op de doos van het toestel. Daarnaast geeft de software aan dat het om een veilig toestel gaat. Een veilig exemplaar heeft een groene batterij, terwijl onveilige toestellen witte batterijtekens op het scherm laten zien. Onveilige toestellen geven daarnaast een melding dat het toestel moet worden uitgeschakeld en dat de koper contact op moet nemen met Samsung. Ten slotte is ook het IMEI-nummer in de database op te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...