De Moto E 4G van Lenovo krijgt een update naar Androids nieuwste besturingssysteem, Android 6.0 Marshmallow. Lenovo heeft bekendgemaakt dat in India de uitrol naar Android 6.0 al in gang is gezet voor de Motorola Moto E 2015. De update komt mogelijk ook naar de Benelux, maar dat heeft het bedrijf nog niet officieel bevestigd.

Eerder kwam Lenovo al met een update voor de Moto G-serie.

Moto E 4G

Alleen met 4G
Alleen het toestel met 4G-ondersteuning krijgt de update naar Android 6.0 Marshmallow. Dat betekent dat gebruikers van de Motorola Moto E teleurgesteld worden en waarschijnlijk geen update krijgen. Dat gaat lijnrecht in op de goede reputatie die Lenovo en Motorola hadden op het gebied van updates. Motorola stond erom bekend ook updates uit te brengen voor de oudere toestellen. Maar nu Motorola steeds meer onderdeel van Lenovo wordt, lijkt het erop dat die strategie gaat veranderen.

Privacy en energiezuiniger
De Android 6.0 Marshmallow-update brengt meer controle over privacy naar de Motorola Moto E 2015. Met de ‘permissie manager’ kunnen gebruikers per applicatie aangeven welke systeembronnen wel of niet gebruikt mogen worden.

Daarnaast zal de Motorola Moto E 2015 met de nieuwste update een stuk langer meegaan. Door de Doze-functie in te schakelen, kan het energieverbruik geoptimaliseerd worden als het toestel in standby-modus staat.

WiFi
De nieuwste update is behoorlijk groot: tussen de 1,1 en 1,4 gigabyte groot. Daarom is het verstandig de update alleen binnen te halen via een draadloze verbinding en de update niet te downloaden via 3G of 4G. Via de instellingen menu kun je in de gaten houden of Motorola de update ook naar de Benelux brengt. Op dit moment is de update nog niet beschikbaar, maar de verwachting is dat de update binnenkort verschijnt. Lenovo heeft dat overigens nog niet officieel bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *