• Dennis
  • 0

De Moto E 4G van Lenovo krijgt een update naar Androids nieuwste besturingssysteem, Android 6.0 Marshmallow. Lenovo heeft bekendgemaakt dat in India de uitrol naar Android 6.0 al in gang is gezet voor de Motorola Moto E 2015. De update komt mogelijk ook naar de Benelux, maar dat heeft het bedrijf nog niet officieel bevestigd.

Eerder kwam Lenovo al met een update voor de Moto G-serie.

Moto E 4G

Alleen met 4G

Alleen het toestel met 4G-ondersteuning krijgt de update naar Android 6.0 Marshmallow. Dat betekent dat gebruikers van de Motorola Moto E teleurgesteld worden en waarschijnlijk geen update krijgen. Dat gaat lijnrecht in op de goede reputatie die Lenovo en Motorola hadden op het gebied van updates. Motorola stond erom bekend ook updates uit te brengen voor de oudere toestellen. Maar nu Motorola steeds meer onderdeel van Lenovo wordt, lijkt het erop dat die strategie gaat veranderen.

Privacy en energiezuiniger

De Android 6.0 Marshmallow-update brengt meer controle over privacy naar de Motorola Moto E 2015. Met de ‘permissie manager’ kunnen gebruikers per applicatie aangeven welke systeembronnen wel of niet gebruikt mogen worden.

Daarnaast zal de Motorola Moto E 2015 met de nieuwste update een stuk langer meegaan. Door de Doze-functie in te schakelen, kan het energieverbruik geoptimaliseerd worden als het toestel in standby-modus staat.

WiFi

De nieuwste update is behoorlijk groot: tussen de 1,1 en 1,4 gigabyte groot. Daarom is het verstandig de update alleen binnen te halen via een draadloze verbinding en de update niet te downloaden via 3G of 4G. Via de instellingen menu kun je in de gaten houden of Motorola de update ook naar de Benelux brengt. Op dit moment is de update nog niet beschikbaar, maar de verwachting is dat de update binnenkort verschijnt. Lenovo heeft dat overigens nog niet officieel bevestigd.

2 responses to “Lenovo brengt Android 6.0 naar Moto E 4G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...