Over de Lenovo C2 Power

De Lenovo C2 Power is een smartphone met een middelgroot scherm en bovendien een budgetprijs. Met een prijs van 139 euro kan deze smartphone gerekend worden tot een budget smartphone en dus een instapmodel.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Lenovo C2 Power

De Lenovo C2 Power is een smartphone met een middelgroot scherm en bovendien een budgetprijs. Met een prijs van 139 euro kan deze smartphone gerekend worden tot een budget smartphone en dus een instapmodel.

Lenovo is vooral bekend als moederbedrijf van het merk Motorola, maar het bedrijf maakt ook zelf smartphones. De smartphones die onder het merk Lenovo vallen zijn doorgaans smartphones met een zachter prijskaartje. Dat is ook bij deze smartphone het geval.

Design

Dit toestel moet volgens Lenovo zijn naam eer aan doen: de C2 Power is vooral bedoeld om krachtig te zijn. Daarnaast heeft Lenovo de behuizing ook nog eens een keer stijlvol gemaakt. De fabrikant zelf noemt de behuizing ‘super stylish’. Deze instap smartphone valt niet alleen op vanwege zijn behuizing, maar ook vanwege zijn batterijkracht. Vandaar de naam ‘Lenovo C2 Power’.

Wat is power?

Lenovo noemt haar toestel dus C2 Power. De vraag is bij veel consumenten vaak even wat de fabrikant hiermee bedoeld. In dit geval doelt de fabrikant niet echt op de processor of de hoeveelheid werkgeheugen, maar op de grote batterij. Want Lenovo kiest voor een 3500 mAh grote batterij in een 5 inch smartphone. Daardoor kun je het toestel 408 uur op stand-by laten staan.

Verder kiest Lenovo voor een 1 GHz quadcore processor, begeleid door 2 GB-werkgeheugen. In tegenstelling tot de Lenovo B2 Dual Sim, heeft dit toestel geen 8 GB interne opslagcapaciteit, maar 16GB. Deze is nog verder uit te breiden middels een microSD-geheugenkaart tot maximaal 32 gigabyte.

Camera

Lenovo kiest voor een redelijke camera. Het gaat hier om een 8 megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. Deze beschikt over autofocus en een flitserfunctie. Met de camera kun je redelijke foto’s maken, maar in omstandigheden met weinig licht presteert de camera iets minder. Door de lagere resolutie kun je wel meer foto’s opslaan op je telefoon. Geen overbodige luxe, want de smartphone heeft slechts 16 GB interne opslagcapaciteit, tenzij je deze uitbreidt.

De smartphone heeft daarnaast een 5 megapixel camera aan de voorzijde van het toestel. Met deze camera kun je redelijke selfies maken.

En verder

Belangrijk om te weten is dat deze budgetsmartphone geen 4G-ondersteuning heeft. Je kunt alleen 3G internetten en bellen. Inmiddels zijn er providers in Nederland die eisen dat je per se een 4G-ready smartphone hebt. Kijk dus eerst goed of deze smartphone wel past op de provider van jouw keuze.

De smartphone weegt slechts 155 gram en is daardoor redelijk licht. Met zijn 5 inch licht de smartphone daarnaast goed in de hand. Je kunt het toestel redelijk met een hand bedienen. Hoewel dit toestel alleen 3G ondersteunt, kun je wel twee simkaarten tegelijkertijd gebruiken: het toestel ondersteunt dual sim. Lenovo heeft daarnaast de eigen Waves-Maxxaudio-technologie geïmplementeerd. Daardoor heb je muziek van hoge kwaliteit. Daarmee voorkomt de fabrikant een blikkerig geluid. De smartphone heeft dus op twee manieren power: aan de hand van de batterij en de ‘power’ in de geluidsbeleving.

Prijzen en beschikbaarheid

Direct uit de doos draait de Lenovo C2 Power op Android 6.0 Marshmallow. Het lijkt erop dat Lenovo geen plannen heeft om het toestel te updaten naar Android 7.0 Nougat. Dit toestel moet het vooral hebben van de grote batterij in dit toestel. Raakt de batterij toch verzadigd, dan is deze gemakkelijk te vervangen. Daarnaast laadt het toestel snel op. Met enkele minuten laden kun je weer een paar uur vooruit. Met 2GB werkgeheugen en een quadcore processor kun je het toestel daarnaast gewoon ‘normaal’ gebruiken. Het gebruiken van apps, bekijken van foto’s en video’s gaat zonder problemen.

Deze smartphone is sinds september 2016 overal in Nederland verkrijgbaar. Het toestel kost 139 euro en is verkrijgbaar in de kleuren: zilver en zwart.