• Dennis
  • 0

Telefoonfabrikant Lenovo heeft eindelijk de geruchtmakende Motorola Moto Z en Motorola Moto Z Force geïntroduceerd. Er gingen al langere tijd geruchten over het de nieuwste toestellen van het Chinese merk. Lenovo is eigenaar van Motorola en brengt nu haar nieuwste vlaggenschiptoestellen uit. Zowel de Moto Z als de Moto Z Force zijn in het oog springende toestellen, vanwege hun goede specificaties en hun modulaire opzet.

Lenovo heeft namelijk gebruikgemaakt van techniek uit eigen stal, de MotoMods-connector. Op deze connector kunnen aanvullende modules worden bevestigd.

Moto Z

Specificaties

Onder de motorkap lijken beide toestellen erg op elkaar. Beide toestellen beschikken over een 5,5 inch groot AMOLED-scherm, voorzien van een QHD-beeldschermresolutie.

De Moto Z is een behoorlijk dunne smartphone met een dikte van slechts 5,19 mm. Daarmee maakt de smartphone kans op de titel ‘de dunste smartphone ter wereld’. De Moto Z Force is 6.99 mm dikker en bovendien ook iets zwaarder. De Force is dan ook een iets robuuster toestel, dankzij zijn grotere accu en een beeldscherm, voorzien van Motorola’s ShatterShield-technologie. Volgens Lenovo zelf maakt deze technologie het beeldscherm onbreekbaar. Nieuw is de techniek niet, vorig jaar werd deze technologie ook al toegepast in de Motorola Moto X Force.

Verder heeft Lenovo beide modellen voorzien van een zeer krachtige processor; de Snapdragon 820 processor, geproduceerd door Qualcomm. Het gaat hier om een quadcore processor van 2,2 GHz. Beide toestellen hebben behoorlijk wat werkgeheugen meegekregen: 4 gigabyte en bovendien 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Lenovo zal ook nog een andere variant uitbrengen met 64 gigabyte interne opslagcapaciteit. De toestellen beschikken over een MicroSD-geheugenkaartslot, waarmee de opslag verder is uit te breiden tot 2 terabyte.

Verdere specificaties

De Moto Z en Moto Z Force verschillen van elkaar op gebied van accucapaciteit. De Moto Z beschikt over een accu van 2600 mAh, terwijl de Moto Z Force een accu heeft van maar liefst 3500 mAh. Dit is tevens de reden dat het laatstgenoemde model zwaarder aanvoelt en iets dikker is.

Daarnaast verschillen de toestellen ook op cameragebied. De Moto Z beschikt over een 13 megapixelcamera met laser-focus en optische beeldstabilisatie (IOS) aan de achterzijde van het toestel. De Moto Z force beschikt over een 21 megapixelcamera. Beide varianten hebben een selfiecamera met een resolutie van 5 megapixel.

Zelf modules toevoegen

De beide toestellen beschikken over een MotoMods connector. Dit is een magnetische connector waarop men aanvullende modules kan klikken, zoals bijvoorbeeld de JBL-speaker of de Insta-Share Projector. De modules zijn backwards compatible en kunnen dus ook op nieuwe smartphones bevestigd worden. Later zullen er meer modules verschijnen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Moto Z en Moto Z Force komen deze zomer naar de Verenigde Staten. Vanaf september komen de toestellen ook naar Europa. Lenovo heeft nog geen prijzen genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...