• Dennis
  • 0

Een dag voordat de elektronicabeurs IFA in Berlijn opengaat, heeft Lenovo een nieuwe smartphone gepresenteerd. Op 1 september kwam het bedrijf met de Motorola Moto Z. De smartphone vergezelt de overige twee smartphones in de Moto Z serie; de Motorola Moto Z en de Motorola Moto Z Force.

Net als zijn oudere broertjes kent ook de Moto Z Play een modulaire eigenschap. Door modules te verbinden aan de contactpunten op de achterkant van het toestel, kan het toestel worden uitgebreid met zogenaamde Moto Mods.

Moto Z Play

Specificaties Moto Z Play

De Moto Z Play is een behoorlijke smartphone en heeft een dun en licht ontwerp. Lenovo heeft gekozen voor een aluminium frame, maar een glazen achterkant. Op het beeldscherm is niet bespaard: het toestel heeft een 5,5 inch Full HD AMOLED-beeldscherm. Om dat scherm aan te kunnen sturen, heeft de Moto Z Play een zeer grote accu van 3510 mAh. Daarmee moet de accu zo’n 50 uur mee kunnen gaan, zonder de batterij opnieuw op te laten.

Verder vinden we bij de Moto Z Play een 2 GHz octacore processor van Qualcomm. Het gaat hier om de Snapdragon 625, met 3 gigabyte intern werkgeheugen aan bood. Daarnaast beschikt het toestel over 32 gigabyte interne opslagcapaciteit. Dankzij het Micro SD-geheugenslot is deze met een Micro SD-kaart nog verder uit te breiden tot maximaal 2 terabyte.

Het toestel heeft een behoorlijk goede camera. De smartphone beschikt over een 16 megapixelcamera aan de achterkant van het toestel, voorzien van laser-autofocus. De frontcamera heeft een resolutie van 5 megapixel.

Moto Mod

Wie een nog betere camera wil, kan een Moto Mod van Hasselblad aan het toestel klikken. Dit is een camera module die op de achterzijde van het toestel te klikken is. Daardoor kan de smartphone 10x optisch zoomen en bovendien foto’s schieten met een Xenon flitser. Met de module is het mogelijk foto’s in RAW-formaat te maken. Daarnaast heeft de Mod een fysieke sluiter en knoppen voor het in- en uitzoomen.

Prijzen en beschikbaarheid
Lenovo heeft in Berlijn gezegd dat de Motorola Moto Z Play vanaf halverwege september verkocht zal worden. Het toestel heeft een vriendelijke verkoopprijs van 449 euro. De Moto Mod van Hasselblad gaat 249 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...