Over de Lenovo K6

De Lenovo K6 is een budgettoestel dat goed mee kan komen. Het toestel kost ongeveer 200 euro en daarmee behoort de smartphone tot het instapsegment. Lenovo is de eigenaar van onder andere het merk Motorola, maar maakt tegenwoordig ook zelf smartphones onder de eigen naam.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Lenovo K6

De Lenovo K6 is een budgettoestel dat goed mee kan komen. Het toestel kost ongeveer 200 euro en daarmee behoort de smartphone tot het instapsegment. Lenovo is de eigenaar van onder andere het merk Motorola, maar maakt tegenwoordig ook zelf smartphones onder de eigen naam.

Lenovo’s eigen toestellen zijn meestal iets goedkoper. Deze smartphone heeft een metalen behuizing en voor het budget goede specificaties. Zo heeft dit toestel een Full HD-beeldscherm en een goede snelheid, zo belooft de fabrikant zelf.

Behuizing Lenovo K6

De behuizing van de Lenovo K6 is volledig vervaardigd uit metaal. Aan de onder kant van het scherm vinden we fysieke home-, back- en app-switch-knoppen. De backknop zit aan de rechterkant van het toestel en dus niet op links. Daardoor moet je als gebruiker even wennen.

Een ander ding dat anders is aan de behuizing van deze smartphone, is waar de oplaadkabel moet worden ingeplugd. Bij de meeste smartphones zit deze ingang aan de onderkant van de smartphone, maar in dit geval dient deze aan de bovenkant te worden ingeplugd. Aan de rechterkant van het toestel vinden we de volumeknoppen en een vergrendelingstoets. Lenovo belooft dat je duidelijk kan voelen dat je de toetsen indrukt.

Beeldscherm

Voornamelijk op het beeldscherm heeft Lenovo met de K6 zeker niet bespaard. Het toestel is voorzien van een 5 inch groot Full HD-beeldscherm, met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Daardoor zie je de pixels met het blote oog niet.

Het scherm heeft daarnaast goede kijkhoeken, zo stelt Lenovo op de website.

Specificaties Lenovo K6

De Lenovo K6 heeft een 1,5 GHz octacore processor, begeleid door 2GB werkgeheugen. Daardoor werk je niet op een razendsnel toestel, maar is het toestel voldoende voor het budget. Bovendien openen apps en gaat bewerkingen uitvoeren nog steeds redelijk snel.

Daarnaast heeft Lenovo de K6 een accu van 3000 mAh meegegeven. Daardoor gaat het toestel redelijk lang mee. Je moet op zijn minst een volle dag met een volle batterij kunnen doen. Twee dagen moet in theorie ook lukken, maar in de praktijk moet je dan toch redelijk rustig aan doen. Met 3000 mAh heeft de K6 wel een betere accu dan de meeste andere smartphones in dit segment.

Software

De Lenovo K6 draait op Android 6.0 Marshmallow. Helaas heeft Lenovo geen plannen om een update naar Android 7.0 Nougat uit te brengen. Wel belooft Lenovo updates voor het toestel uit te brengen, om zo de veiligheid te kunnen blijven waarborgen.

Lenovo levert het toestel op met een eigen skin. Daardoor heb je geen app-lade maar worden alle apps op het bureaublad geplaatst. Je kunt aan de hand van het instellingen-menu gemakkelijk terug switchen naar het Android-interface, waardoor je deze functie wel tot je beschikking krijgt.

Camera

De Lenovo K6 is uitgerust met twee verschillende camera’s. De hoofdcamera aan de achterzijde is een 13 megapixelcamera en steekt een beetje uit de behuizing. Aan de voorkant vinden we een 8 megapixelcamera. De foto’s zijn van goede kwaliteit en scherp. Zoals wel meer toestellen in dit segment heeft de camera meer moeite met donkere omstandigheden. Lenovo heeft aan extra gemak bedacht bij het maken van een foto; dit kan ook met de vingerafdrukscanner die aan de achterkant van het toestel geplaatst is.

Als gebruiker is het ook mogelijk de pro-stand te kiezen. Daarmee kun je focus, witbalans en overige zaken veranderen. Daarnaast kun je filmen in slow motion en panoramastand. De K6 neemt op in een framerate van 30 frames per seconde.

Prijzen en beschikbaarheid

Dit toestel is gericht op een publiek dat toch een smartphone wil, maar daar niet te veel voor wil betalen. Consumenten krijgen voor het geld een behoorlijk goede smartphone. Het gaat hier om een budgetsmartphone, maar op veel vlakken belooft Lenovo toch meer waar voor het geld. Bijvoorbeeld met de stevige metalen behuizing en het oog voor symmetrie. Daardoor oogt de smartphone zakelijk.

Erg is wel iets bespaard op de processor, maar in de praktijk merk je daar weinig van. Je kunt je apps gewoon snel opstarten en probleemloos gebruiken. Het toestel beschikt over een vingerafdrukscanner, heeft een goede accu en een budget prijs. Dit toestel is voor 200 euro te koop in de kleuren: grijs en zilver.