De Chinese smartphonefabrikant Lenovo brengt binnenkort nieuwe smartphones onder eigen naam in Nederland, België en Luxemburg uit. De fabrikant brengt als eerste de Lenovo K5 uit. De fabrikant verkoopt al smartphones in de Benelux, maar dan onder de vlag van Motorola. De Moto-reeks van Motorola wordt namelijk door Lenovo geproduceerd.

De Chinese smartphone producent gaat nog deze maand nieuwe smartphones onder de eigen naam uitbrengen in de Benelux. De eerste smartphone is de Lenovo K5, die in het buitenland door het leven gaat als de Vibe K5. De fabrikant blijft ook de Moto-serie uitbrengen.

Lenovo K5

Lenovo en de Benelux

Lenovo is niet helemaal een nieuwe speler op de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt. Een paar jaar geleden nam de fabrikant Motorola Mobility over van Google. De producent zegt met de eigen smartphones van Lenovo vooral midrange-toestellen uit te willen brengen. De Moto-lijn zal vooral bestaan uit meer high-end modellen.

De eerste smartphone in de lijn van Lenovo zal de Lenovo K5 worden. Tegelijkertijd brengt Lenovo ook de Motorola Moto G4 en Motorola G4 Plus uit, die 229 euro en 269 euro zullen gaan kosten.

Verschillen

Er zijn verschillen tussen de Lenovo- en de Moto-serie. Zo verschillen de smartphones op gebied van software sterk van elkaar. De duurdere Moto-serie krijgt ongewijzigde Android-software, wat betekent dat de fabrikant geen eigen skin meelevert. De Lenovo-toestellen krijgen wel een eigen gebruikersinterface, ontwikkeld door Lenovo zelf. Daardoor lijkt het besturingssysteem minder op de originele Androidversie.

Lenovo K5

Het eerste toestel dat op de Nederlandse markt uit zal komen in de Lenovo K5. Dat is een smartphone met een Snapdragon 415 octacore processor van Qualcomm met een 1,5 en 1,2 GHz quadcore processor. De dubbele quadcore processor beschikt over big.LITTLE en een 5 inch display met HD-resolutie. Verder krijgt de K5 een 2750 mAh batterij, evenals een 13 megapixel camera en 2GB RAM-geheugen. Aan de voorzijde vinden we een 5 megapixel camera.

Het toestel komt in de winkels te liggen tegen een prijs van 179 euro. De smartphone heeft 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, die verder uit te breiden is met een microSD-kaartje. De LG K5 zal nog deze maand in de winkels komen te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *