Over de Lenovo P2

De Lenovo P2 is een phablet met een behoorlijk groot scherm van 5,5 inch. Ondanks dat de smartphone een prijs van iets onder de 300 euro heeft, heeft Lenovo niet bespaard op het beeldscherd, maar wel op de camera’s. De fabrikant heeft gekozen voor een AMOLED-scherm en daarmee valt de smartphone behoorlijk op.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Lenovo P2

De Lenovo P2 is een phablet met een behoorlijk groot scherm van 5,5 inch. Ondanks dat de smartphone een prijs van iets onder de 300 euro heeft, heeft Lenovo niet bespaard op het beeldscherd, maar wel op de camera’s. De fabrikant heeft gekozen voor een AMOLED-scherm en daarmee valt de smartphone behoorlijk op.

Een ander punt waarop de Lenovo P2 Dual Sim op valt, is de naam. Die verraadt het al: dit toestel ondersteunt dual sim. Met zijn 300 euro valt deze smartphone in het middensegment van de smartphonemarkt.

Behuizing

De Lenovo P2 heeft een vrij ‘standaard’ behuizing. Steeds meer fabrikanten kiezen voor een grijze, metalen behuizing. De smartphone heeft een rechthoekige homeknop en is licht afgerond aan de zijkant. De achterkant is gemaakt van aluminium, wat volgens Lenovo moet zorgen voor een luxere uitstraling. Boven en onder zijn twee kappen gemaakt, waarmee de mobiele signalen worden opgevangen.

Scherm

Deze smartphone heeft een 5,5 inch groot AMOLED-scherm. Daardoor valt het beeld goed op. Wel kiest Lenovo voor een Full HD-beeldschemresolutie, dat gebruikmaakt van het Pentile-Matrix. Er zijn minder sub pixels per pixel, waardoor het scherm scherp genoeg is voor dagelijks gebruik, maar iets minder scherp is dan de resolutie in eerste instantie doet vermoeden.

AMOLED-schermen staan bekend om hun levendigere kleuren en een hoog contrast. Net als bij andere smartphones is dit ook bij de Lenovo P2 het geval. Het contrast is hoog en bovendien staan ‘zwarte pixels’ echt uit. Dit zorgt voor een realistischere kleurweergave en bovendien ook voor een besparing op de batterij.

Specificaties Lenovo P2 Dual Sim

Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 625-processor van Qualcomm. Deze processor bestaat uit acht kernen die ieder 2 GHz leveren. Daardoor is de smartphone erg zuinig en gaat de smartphone langer mee in gebruik. Daarnaast heeft Lenovo 4 GB-werkgeheugen aan de smartphone meegegeven, waardoor je naar hartenlust kunt appen, gamen en video’s bekijken.

Het grootste voordeel van de smartphone is het energieverbruik van het toestel. Dat komt mede door de keuze voor de processor, die vrij weinig energie verbruikt. Dat komt doordat de processoren kleine transistoren hebben, waardoor er minder energie verloren gaat. Daarnaast heeft Lenovo voor een opmerkelijk grote batterij gekozen. Dit toestel heeft de grootste batterij in een smartphone op de Nederlandse markt gestopt. Het gaat hier om een 5100 mAh batterij, waardoor je op zijn minst twee dagen vooruit kan. Je kunt ongeveer 11 uur echt gebruiken. Bij licht gebruik hoeft het toestel maar een paar keer per week te worden opgeladen.

Camera

De Lenovo P2 Dual Sim heeft twee camera’s. Aan de achterzijde van de smartphone vinden we een 13 megapixelcamera. Daarbij valt wel iets te merken dat LG bezuinigd heeft op de camera om de smartphone betaalbaar te houden. Wel maakt de telefoon foto’s met voldoende scherpte, waardoor de foto’s voldoende zijn voor bijvoorbeeld het appen naar vrienden. Een hobbyfotograaf zal iets minder blij zijn, want in donkere omstandigheden maakt de smartphone minder goede foto’s.

Aan de voorzijde heeft Lenovo een 5 megapixel camera geplaatst. Ook deze foto’s zijn acceptabel maar vergen enige verbetering. Verwacht van beide camera’s dus geen wonderen. De smartphone ondersteunt het filmen in een Full HD-resolutie, mede dankzij de softwarematige beeldstabilisatie.

Overige features

Deze smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow en is voorzien van een redelijk drukke skin. Het is niet zeker of dit toestel ooit een update naar Android 7.0 Nougat zal krijgen. Wel is op te merken dat de skin veel opties heeft en kleurrijke graphics. Daarmee is goed te zien waar Lenovo vandaan komt: China. Omdat de fabrikant redelijk wat kritiek heeft gekregen op de menustructuur, heeft de fabrikant inmiddels een update uitgebracht die dat probleem moet verhelpen

De Lenovo P2 is de opvolger van de Lenovo P1, die we overigens nooit in Nederland hebben gezien. De nieuwe smartphone beschikt over een vingerafdrukscanner, die geplaatst is in de homebutton aan de voorzijde van het toestel. Verder beschikt de smartphone over een NFC-chip, waardoor je er in de theorie mee contactloos kunt betalen. De smartphone is klaar voor het 4G-netwerk en ondersteunt twee verschillende simkaarten. Daardoor hoef je nooit meer te wisselen van mobiele telefoon!

Prijzen en beschikbaarheid

De Lenovo P2 is in tegenstelling tot de Lenovo P1 ook in Nederland te koop. Het toestel is een prima toestel in het middensegment van de markt. Mede het AMOLED-scherm end e grote accu vallen op. Dit toestel is verkrijgbaar tegen een vanaf prijs van ongeveer 300 euro.