Telefoonfabrikant LG en Google hebben samen de immens populaire LG Nexus 5X officieel in Nederland uitgebracht. De smartphone is de eerste smartphone in Nederland die draait op het nieuwe besturingssysteem van Google, Android 6.0 Marshmallow.

De Nexus 5X werd eind september al door de fabrikant en zoekmachine gezamenlijk gepresenteerd. Met de lancering van de 5X lanceerde Google tevens het nieuwste Android besturingssysteem. Klanten die de 5X aanschaffen, krijgen Android 6.0 Marshmallow out-of-the-box gepresenteerd.

Opvolger
De Nexus 5X is het nieuwste toestel uit de Nexus-smartphone serie. De LG Nexus 5 komt alweer uit 2013 en voor de derde keer heeft LG de de ontwikkeling en productie van de nieuwe telefoon voor rekening genomen. Google en LG lijken samen hun draai gevonden te hebben.

Onder de motorkap kunnen we bij de LG Nexus 5X spreken van een toestel dat echt een high-end smartphone is. Toch is de prijs respectievelijk lager, want het nieuwe toestel is al te krijgen vanaf 479 euro.

Beeldscherm
De Nexus 5X is een kleiner formaat smartphone. Veel fabrikanten gaan mee in de trend om telefoons met grote schermen te maken, maar de nieuwe Nexus is ‘slechts’ 5,2 inch groot. Eerdere geruchten wezen erop dat het nieuwe toestel van LG een 2K-beeldschem zou krijgen, maar dat gerucht is niet uitgekomen.

LG en Google kozen namelijk voor een Full HD-beeldscherm.

Processor
De processor van de Nexus 5X is veelbelovend. LG kiest bij het nieuwe toestel net als bij haar G4 voor een Snapdragon 808 processor. De processor is een 64-bit hexa-core processor. Hij heeft twee snelle kernen van 1,5 GHz en vier energiezuinige kernen van 1,4 GHz tot de beschikking. Daarmee gaat de batterij van het toestel langer mee en kan het toestel toch goed presteren.

De telefoon heeft van LG en Google 2 GB werkgeheugen (RAM) meegekregen. De processor werkt daarnaast op 4G-netwerken. Dankzij de nieuwe LTE Cat.6-techniek, kan de telefoon downloadsnelheden tot 225 Mbps op een 4G-netwerk aan.

LG Nexus 5X

Camera
Google en LG hebben de camera van de Nexus 5X een flinke camera gegeven. Net als bij de Huawei Nexus 6P is er gekozen voor een 12,3 megapixel-camera. De resolutie is niet behoorlijk, maar de grote camerasensor zorgt ervoor dat de camera meer licht op kan vangen. Daardoor is de foto- en videokwaliteit aanzienlijk beter. Selfies schieten gaat ook prima, want de voorkant van de telefoon is uitgerust met een 5-megapixelcamera, wat tegenwoordig de standaard lijkt te worden.

Net als bij andere high-end toestellen is het mogelijk met de 5X video’s te schieten in een 4K-resolutie.

De telefoon beschikt ook over ‘laser autofocus’. Op die manier kan de LG Nexus 5X de afstand razendsnel berekenen en vervolgens goed scherpstellen. Helaas kiest LG niet voor optische beeldstabilisatie, zoals bij de G4 wel het geval is. De fabrikanten vinden de stabilisatie niet nodig, omdat de wat lagere resolutie ervoor zorgt dat bewegingen minder opgemerkt worden.

Bijzonderheden
Samen met de Nexus 6P van Huawei is de LG NExus 5X één van de eerste Nexus-smartphones die beschikt over een ingebouwde vingerafdrukscanner. Deze wordt ondersteund in Android 6.0 Marshmallow en beschikt over een zelf lerend systeem. De eerste keer moeten er tien vingerafdrukken gescand worden om een goede basis op te bouwen. Tijdens het gebruik wordt de database wat aangepast, zodat de scanner de vingers steeds sneller kan herkennen.

Daarnaast beschikt de Nexus 5X over het nieuwste type USB-connector, namelijk USB C. Deze is een stuk sneller bij de overdracht van data, maar de oplaadkabel past daardoor altijd. Dat in tegenstelling tot Micro-USB, waarbij de camera maar op één manier past.

Dankzij USB Type-C beschikt het toestel over Quick Charge-technologie. Daarmee laadt het toestel sneller op. Er is geen mogelijkheid om het toestel draadloos op te laden.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe LG Nexus 5X is vanaf nu te koop in Nederland. Het toestel komt in twee varianten: met 16gb of 32 gb opslagcapaciteit. De 16GB-uitvoering kost 479 euro. De 32 gigabyte uitvoering kost 529 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *