• Dennis
  • 0

Net als in 2015 is LG van plan om ook in 2016 twee flagship-smartphones uit te brengen. Dat stellen Koreaanse media. Uit een uitgelekte roadmap is duidelijk dat er een opvolger komt voor de LG G4, het vlaggenschiptoestel van 2014. In 2016 zou daarnaast in het najaar de nieuwe opvolger van de LG V10 op de planning staan.

De roadmap van LG kwam in handen van Koreaanse nieuwsmedia. Net als in dit jaar zou LG van plan zijn de LG G5 in april te presenteren. Het tweede vlaggenschip toestel komt dan in het najaar van volgend jaar uit.

LG G5

LG G5
De fabrikant zou van plan zijn om in het voorjaar de opvolger van de LG G4, de LG G5 aan te kondigen. De afgelopen weken zijn er al verschillende geruchten over het toestel opgedoken. In november deden er al geruchten de ronde dat de LG G5 een metalen uni-body behuizing krijgt.

Dat is een verandering ten opzichte van de huidige G4. Die heeft een kunststof behuizing. Met de behuizing wil LG waarschijnlijk meegaan in de trend dat smartphones doorgaans van metaal worden gemaakt.

Specificaties
Op Weibo, de Chinese variant van Twitter, kwam vorige week ook technische informatie naar buiten. De LG G5 zou een 5,6 inch groot beeldscherm krijgen. Dat is een klein stukje groter dan de huidige LG G4. Het beeldscherm zou een resolutie krijgen van 1440 x 2560 pixels. Daarnaast krijgt de nieuwe smartphone een Qualcomm Snapdragon 820-processor en 3 gigabyte werkgeheugen mee. LG zou van plan zijn gebruik te maken van een primaire 21-megapixel camera en een 8-megapixel frontcamera.

LG V10
Bij bronnen als Weibo is moeilijk te voorspellen of het gaat om informatie van insiders of dat het slechts een verwachting van iemand is. Naast de LG G5 zou LG in het najaar van 2016 de opvolger van de LG V10 willen uitbrengen.

Hoe de LG V10 er van binnen en buiten uit zal komen te zien, is nu nog niet duidelijk. Ook is het nog te vroeg om een voorspelling te doen over de naam van dat toestel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...