De LG G Flex is het allereerste toestel van LG dat met een gebogen scherm komt. Door het gebogen scherm valt het toestel natuurlijk direct erg op. De voordelen van het gebogen scherm zijn volgens LG onder andere dat de geluidskwaliteit beter is dan bij niet gebogen toestellen doordat de microfoon dichter bij je mond zit. Wat opvalt aan de telefoon is dat hij in vergelijking tot andere high end toestellen een matige kwaliteit beeldscherm heeft.

Camera

De LG G Flex is voorzien van een camera met maar liefst 13 megapixels, deze worden echter niet allemaal standaard gebruikt. De camera maakt standaard foto’s in 10 megapixels in 16:9 beeldverhouding. In de instellingen is dit echter aan te passen naar het maken van 13 megapixel foto’s in een 2:3 beeldverhouding. Het ontbreken van optische beeldstabilisatie maakt dat je foto’s ’s avonds wast sneller bewogen zullen zijn dan bij telefoons die hier wel over beschikken. De camera kan filmpjes maken in Full HD kwaliteit in zowel 30 als 60 frames per seconde. Ook kun je met de camera in Ultra HD filmen, maar enkel in 30 frames per seconde.

Display

Het toestel komt dus met een gebogen beeldscherm, volgens LG levert dit een unieke kijkervaring op, maar naast dat het in het begin opvalt is het in de praktijk niet zeer merkbaar op dit formaat displays. De LG G Flex is voorzien van een OLED type display. Dit betekent dat er een hoog contrast mogelijk is waardoor kleuren nog mooier uitkomen dan op andere soorten displays. Een nadeel aan het display van dit toestel is, de voor zijn forse formaat van 6 inch, lage resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het scherm ziet er absoluut niet korrelig uit, maar de meeste 5 inch telefoons uit dezelfde periode beschikken over Full HD beeldschermen. Wanneer je de LG G Flex naast een van deze telefoons houdt zie je wel een duidelijk verschil in scherpte, dit valt vooral op bij het lezen van tekst. Mocht dit dus niet het hoofdgebruik van je telefoon zijn dan voldoet het display door zijn goede kleurweergave en snelle responstijd prima.

Hardware

Het meest opvallende van deze telefoon is zijn zeer goede batterij. Door de capaciteit van 3500mAh is de batterijduur, ondanks het energie slurpende OLED display, bij normaal gebruik ruim een dag. Sommige gebruikers zullen hier echter een goede 2 tot 3 dagen gebruikstijd uit kunnen halen. Verder is de telefoon voorzien van een snelle Quad-core Snapdragon 800 processor in combinatie met 2GB RAM en is er standaard 32GB geheugen beschikbaar.