De LG G2 is een toestel dat opvalt door de nieuwe manier waarop dit toestel ontworpen is. Op de voorzijde van de mobiel is naast het scherm geen knop meer te vinden. De twee knoppen die wel op deze mobiel te vinden zijn zitten aan de achterzijde. Met deze knoppen kun je een memofunctie en de camera activeren. Het scherm activeer je doormiddel van 2 maal op het scherm drukken. Deze manier van werken zal voor veel mensen wat gewenning vergen, maar doordat de functies wel goed werken zal dit niet veel problemen opleveren.

De LG G2 is voorzien van een zeer krachtige bvatterij waardoor hij niet zovaak hoeft opgeladen te worden als andere telefoons van een vergelijkbaar formaat. De telefoon voelt een beetje goedkoop aan en geeft ook geen degelijk gevoel door het gebruik van plastic in plaats van hardere kunststoffen of metalen.

Camera

De LG G2 is voorzien van een uitstekende 13 megapixel camera die de gebruiker in staat stelt de mooiste foto’s te maken met dit toestel. De camera functie is zoals eerder gezegd te ontgrendelen doormiddel van een van de twee knoppen aan de achterkant. Dit werkt snel en soepel en voelt al snel heel natuurlijk aan. De camera heeft wel moeite met het maken van mooie foto’s in donkere omgevingen. De optische beeldstabiliteit werkt niet heel goed met foto’s. In de filmfunctie werkt deze functie wel heel erg goed, dit zorgt ervoor dat je heel mooie Full HD filmpjes kunt maken.

Display

De LG G2 is voorzien van een 5,2 inch Full HD scherm dat maarliefst 424 pixels per inch weergeeft. Dit betekent dat alles op je scherm kraakhelder wordt weergegeven. Het scherm is gemaakt van het sterke Gorilla Glass dat het maken van krassen op het scherm aanzienlijk bemoeilijkt. Door de zeer dunne randen om het scherm heen oogt het scherm ook nog eens veel groter dan de toch al voldoende 5,2 inch. Door deze dunne randen en het ontbreken van fysieke knoppen op de voorkant heeft LG de G2 erg compact kunnen houden.

Hardware

De LG G2 is voorzien van zeer goede hardware die de telefoon zelfs bij zware belasting nog moeiteloos aansturen. De telefoon is standaard voorzien van 16GB of 32GB intern geheugen. Dit is verder niet uit te breiden dus belangrijk is dat je bij aankoop vaststelt of deze hoeveelheid voldoende is op de langere termijn. De telefoon ondersteunt 4g en bluetooth 4.0 voor energiezuinige draadloze verbinding. Dit zorgt er in samenwerking met de super krachtige 3000mAh batterij voor dat je bij intensief gebruik toch zonder kopzorgen het einde van de dag kunt halen.