De LG G2 mini is, zoals de naam al doet vermoeden, een mobiel met een handzaam formaat. Toch beschikt het toestel over een display van maar liefst 4,7 inch. Echt mini is dus te betwijfelen, maar een mooi formaat is het zeker. Het is namelijk een verkleinde versie van de LG G2, wat een van de topmodellen van LG is. De aan-/uitknop zit aan de achterzijde van de mobiel, waardoor alles met een hand makkelijk te besturen is. De LG G2 mini is voor de mensen die over alle functies willen beschikken, maar dan in een compact formaat.

Camera

Op de G2 mini zijn twee camera’s aanwezig. De camera aan de achterzijde beschikt over 8 megapixels. Er is een ingebouwde led-flitser aanwezig, net zoals de functies autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Ook is er een camera aan de voorzijde van het apparaat geplaatst. Deze beschikt over 1,3 megapixel, maar wordt veelal gebruikt voor het maken van selfies. Hiervoor is het dan ook een prima camera. Video-opname is ook mogelijk met de G2 mini. Met 30 frames per seconde en een Resolutie van 1080p HD kun je alle gebeurtenissen vastleggen. Videobellen is ook mogelijk met dit apparaat en er is ook een videospeler aanwezig voor het afspelen van je filmpjes.

Display

Het toestel beschikt over een display van maar liefst 4,7 inch, wat erg veel is voor een ’mini’. Het betreft een IPS LCD-scherm met een resolutie van 540 x 960 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 234 pixels per inch. Dit is niet erg veel, maar door het IPS-scherm zul je minder snel last hebben van vervaagde kleuren wanneer je vanuit een bepaalde hoek naar het scherm kijkt. Het is een multi-touch touchscreen, wat inhoudt dat er meerdere aanrakingen tegelijk kunnen worden geregistreerd. Denk aan het in- of uitzoomen met twee vingers. Het beeldscherm glas is van Corning Gorilla Glass 2. In totaal kunnen er 16 miljoen kleuren worden weergegeven op het scherm.

Hardware

Het toestel beschikt over een 1,2 GHz quad-core processor. Het type processor dat is gebruikt is een Qualcomm Cortex A7. Er is een werkgeheugen van 1 GB beschikbaar op dit toestel en daarnaast is er ook een opslagcapaciteit van 8 GB. Wel is de opslagcapaciteit uitbreidbaar tot maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat met Userinterface LG Opptimus UI, waardoor LG zijn eigen draai heeft gegeven aan de smartphone. De batterij bestaat uit een Lithium-ion accu met een capaciteit van 2440 mAh. Daardoor heeft het toestel een stand-by tijd van 360 uur en een spreektijd van 750 minuten. De batterij is vervangbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *