Gebruikers van de nu twee jaar oude LG G3 krijgen deze week een update naar Android 6.0 Marshmallow aangeboden. Het is waarschijnlijk ook meteen de laatste grote update die de LG G3 zal krijgen.

Gebruikers van het toestel hebben het lang zonder grote updates moeten doen. Daar komt nu verandering in, maar vermoedelijk wel voor de allerlaatste keer. Het toestel is waarschijnlijk te oud voor toekomstige updates en dus doen gebruikers er goed aan bij de volgende update een nieuwere telefoon aan te schaffen. LG is deze week begonnen met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow naar de LG G3 toestellen. De toestellen worden in één keer bijgewerkt van Android 5.0 Lollipop naar Android 6.0 Marshmallow.

LG-G3-32GB-Black_1

Android 6.0: Een grote update

Het is de tweede grote update die de LG G3 in twee jaar tijd heeft ontvangen. In mei 2014 werd het toestel geïntroduceerd met toen nog Android 4.4 KitKat. Eind 2014 kreeg het toestel de eerste grote update naar Android 5.0 Lolllipop. Begin vorig jaar kwam er een kleine update uit, maar die mag eigenlijk geen naam hebben.

Daarmee kunnen we dus stellen dat de update naar Android 6.0 Marshmallow de tweede grote update is. Wel moeten we daarbij opmerken dat de LG G3 nu twee jaar oud is en het de laatste keer zal zijn dat LG een dergelijk grote update voor het toestel uit zal brengen.

Nieuwe functies

Er zijn diverse nieuwe functies in de Android 6.0 Marshmallow update. Zo krijgen gebruikers meer controle over privacy van hun smartphone. Dit gaat aan de hand van de permissie manager. Gebruikers kunnen daarmee per applicatie instellen welke rechten een app wel of niet krijgt. Op die manier krijgen gebruikers meer te zeggen over hun toestel en hun privacy.

Daarnaast heeft Google in Android 6.0 Marshmallow forse verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot het uithoudingsvermogen. Marshmallow kent de Doze-functie, waarmee het energieverbruik wordt geoptimaliseerd als het toestel in stand-by-modus staat.

Downloaden

De update voor de LG G3 is nu te downloaden. Let wel dat het hier om een behoorlijk grote update van 1,3 gigabyte gaat. We raden daarom aan om de update alleen via het WiFi-netwerk door te voeren om extreem dataverbruik te voorkomen. De update is ook te downloaden via de computer en door te voeren met de LG Bridge-software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *