De LG G3 S is een verkleinde versie van de LG G3. Net als zijn grote broer heeft dit toestel een mooi design en maak je gebruik van alle software die aanwezig is op de LG G3. Voordeel bij deze versie is dat het toestel een stuk makkelijker te betalen is en dat het een mooi handzaam formaat heeft. Het scherm neemt 75 procent van het gehele oppervlakte in beslag, waardoor je een groot scherm in een relatief kleine smartphone hebt. Het scherm zelf is maar liefst 5 inch groot, wat voor veel gebruikers een ideaal formaat betekent. Verder beschik je over een goede camera en een krachtige processor. Het toestel is ideaal voor je wanneer je fan bent van de LG G3, maar het toestel toch te groot vind.

Camera

Op de LG G3 zijn twee camera’s geplaatst. De camera aan de achterzijde van het toestel beschikt over 8 megapixel. De camera wordt ondersteund door een led flitser, waardoor je in alle omstandigheden goede belichting hebt voor het maken van je foto’s. Ook wordt de camera ondersteund door functies als autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. De camera aan de voorzijde van het apparaat beschikt over 1,3 megapixel. Geen spetterende kwaliteit, maar de camera is dan ook vooral bedoeld om selfies te kunnen maken. Video-opname ontbreekt natuurlijk ook niet op deze compacte versie van de LG G3. Je kunt dan ook filmpjes opnemen in 30 frames per seconde met een resolutie van 1080p HD. Videobellen is mogelijk en er is een videospeler aanwezig op het apparaat om al je filmpjes in af te spelen.

Display

Zoals net al vermeld beschik je bij deze ’kleine’ smartphone over maar liefst 5 inch aan beeldscherm. Je kunt dit nauwelijks nog klein noemen. Er is een IPS LCD-scherm gebruikt, zodat je geen problemen ondervindt wanneer je vanaf een bepaalde kijkhoek op de telefoon kijkt. Het scherm kan in totaal 16 miljoen kleuren weergeven en heeft een resolutie van 720 x 1280 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 294 pixels per inch. Het betreft een multi-touch touchscreen, wat inhoudt dat het meerdere aanrakingen tegelijk kan registreren. Denk hierbij aan het in-/uitzoomen met twee vingers.

Hardware

De LG G3 S wordt ondersteund door een krachtige 1,2 GHz quad-core processor van het type ARM Cortex A7. Er is 1 GB aan werkgeheugen beschikbaar en het toestel beschikt over 8 GB aan opslagcapaciteit, die overigens uitbreidbaar is tot maximaal 64 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem is Android 4.4 KitKat met unieke LG-features als Knock Code en Guest Mode. Zo heeft LG haar eigen draai proberen te geven aan deze smartphone en daardoor is alles een stuk gebruiksvriendelijker geworden. De batterij die in dit toestel geplaatst is, is een Lithium-ion accu met een capaciteit van 2540 mAh. Het toestel heeft een stand-by tijd van 750 uur en een totale spreektijd van 960 minuten. De batterij is overigens vervangbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *