Veel gebruikers van de LG G4 klagen erover dat hun toestel uit zichzelf opnieuw opstart. Het gaat om modellen uit bepaalde productie batches. LG kwam in een statement zelf met een verklaring voor het herstarten van de telefoon.

De fabrikant stelt dat er een probleem in de hardware zit, waardoor gebruikers eindigen in een zogenaamde bootloop, waardoor gebruikers het toestel niet meer kunnen gebruiken.

LG G4 Stylus

Bootloop
Er zit een bepaald stramien in de problemen. Allereerst start het toestel uit zichzelf opnieuw op. Daarna komt dit probleem steeds vaker voor, totdat het toestel in een zogenaamde bootloop eindigt. Dat betekent dat het toestel niet verder komt dan het opstartscherm en daarna weer opnieuw opstart.

LG stelt dat de problemen niet in de software, maar in de hardware zitten. LG kreeg al sinds de telefoon uitkwam in september vorig jaar, problemen over het probleem. In een officiƫle statement laat het bedrijf nu weten op de hoogte te zijn van de problemen.

Gratis reparatie
De fabrikant heeft de oorzaak van het probleem pas kortgeleden ontdekt. LG stelt dat een losse of losgeraakte verbinding tussen de onderdelen de problemen veroorzaken. Daardoor ziet de software van het toestel problemen, waardoor het toestel uiteindelijk in een bootloop eindigt.

Verschillende gebruikers van het toestel hebben er afgelopen maanden over geklaagd en kregen een reactie van LG waarin hen werd aangeboden om het toestel gratis te repareren. In verschillende gevallen kwam echter aan het licht dat het toestel het probleem had behouden, omdat de fabrikant de verkeerde onderdelen had vervangen. Nu LG het probleem heeft weten te traceren, kunnen gebruikers hun toestel opnieuw onder garantie laten repareren en worden de juiste onderdelen vervangen.

LG adviseert klanten die het toestel bij een telecomprovider hebben aangeschaft, contact te zoeken met de telecomprovider. Deze neemt de telefoon dan in en stuurt de telefoon terug naar het reparatiecentrum. Klanten die het toestel los hebben gekocht, moeten contact zoeken met het LG Service Center, zo zegt de fabrikant in een online te lezen statement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *