Ook voor de gebruiker die vaak bezig is met teksten, schrijven en tekenen is een phablet erg handig. LG ontwikkelde voor deze gebruiker een speciale editie van de LG G4; namelijk, de Stylus. Het wordt zegt het al, bij dit toestel zit een rubberen stylus meegeleverd die het multitasken op het apparaat erg gemakkelijk maakt. De LG G4 Stylus is dus een grote aanrader voor de gebruiker die vaak productief bezig is op zijn smartphone en graag nog efficiënter wilt werken.

Camera

Ondanks dat fotograferen niet het hoofddoel is van de telefoon, sluit de LG G4 Stylus perfect aan in het rijtje, dat tegenwoordig bij de meeste smartphones geleverd worden. De selfiecamera heeft een mooie 5 megapixel camera en achterop zit er een van 13 megapixels. Deze aantallen leveren mooie en haarscherpe foto’s op, die zeker niet nadelig zijn voor dit toestel.

Display

Zoals eerder vermeld van de LG G4 Stylus onder de phablets. Het beeldscherm is 5,7 inch, wat erg groot genoemd mag worden, maar ook veel mogelijkheden biedt. Natuurlijk zitten er ook nadelige kanten aan het hebben van een grote smartphone, maar in het gebruik is het erg praktisch en overzichtelijk. Het toestel heeft een HD resolutie van 720 x 1280 pixels, wat ietwat weinig is voor de grootte van een scherm, maar evengoed een prachtig beeld als resultaat heeft.

Software

De LG G4 Stylus heeft de Android Lollipop 5.0 als besturingssysteem, wat de beste en nieuwste Android snufjes met zich meebrengt. Jammer is aan deze prachtige telefoon dat het maar 8 GB aan intern geheugen heeft, waarvan 2 GB bezet is aan werkgeheugen. Wel is het toestel uit te breiden met een MicroSD-kaart waardoor er nog maximaal 128 GB bovenop kan worden gegooid. De batterij van 3000 mAh geeft de mogelijk om het toestel intensief te gebruiken en het toch de hele dag vol te houden.