Voor de gebruiker die graag een smartphone wilt als de G4, maar er niet zoveel geld voor over heeft, heeft LG nu een budget variant ontwikkeld: de LG G4C. Het toestel lijkt op zijn duurdere variant, maar verschilt in een paar specificaties sterk. Zo heeft het toestel minder geheugen, kleinere batterij en minder scherpe camera. Toch beschikt te LG G4C nog steeds over de nieuwste software en een groot scherm. Voor iemand die een goede telefoon zoekt en hier niet teveel voor wilt betalen, is dit toestel zeker het overwegen waard.

Camera

De camera van de LG G4C heeft 8 megapixel. Dit is niet heel denderend, maar is voor een vlugge foto goed te gebruiken en is zeker van goede kwaliteit voor een toestel in deze prijsklasse. De selfiecamera van 5 megapixel gaat echter mee met zijn tijd en zorgt voor prachtig beeld aan de voorkant. Voor de gebruiker die zijn smartphone vooral gebruikt om te surfen op social media en verder weinig doet met de extra onderdelen op het toestel, zal aan de camera op de LG G4C ruim genoeg hebben.

Display

Een voordeel aan deze budgetstelefoon, is het grote, 5 inch scherm dat hij beschikt. Wel jammer is dat er gekozen is voor een resolutie van slechts 720 x 1280 pixels, waardoor een full-HD scherm niet bereikt wordt. Het beeld is daarom niet haarschep, maar ook zeker niet van slechte kwaliteit.

Software

De LG G4C loopt, net als zijn duurdere versie, op Android Lollipop 5.0 en is dus uitgerust met de nieuwste software die Android heeft uitgebracht. Ook heeft het toestel een krachtige 1,2 GHz processor en 8 GB aan intern geheugen, wat een mooi aantal is voor een budgetsmartphone als deze. Tevens is er ruimte voor een MicroSD-kaart van maximaal 128 GB, waardoor je aan geheugen niet te kort komt. Met een goede batterij van 2540 mAh, heb je voor een kleine 250 euro een toestel in bezit dat, voor zijn prijs, uitstekend van kwaliteit is.