Voor iedereen die de LG G4 wel ziet zitten, maar niet helemaal mee kunnen gaan met de prijs ervan, is er nu de LG G4S. Nog steeds beschikt deze smartphone over een aantal mooie specificaties, die je gewend bent van de LG G4, maar dan in een mooie budgetvariant.

Camera

Met de camera van de LG G4S is niets mis, maar hij is ook niet denderend. Voorop beschikt hij over een 5 megapixel camera, wat voor een selfiecamera heel netjes is. Achterop is dit er eentje van 8 megapixel. Hoewel dit dus geen fenomenale foto’s en video’s maakt, is het ook zeker geen slechte camera. Daarnaast beschikt de camera over een snufje dat alleen LG gebruikt voor zijn camera’s, namelijk de laser-autofocus, waardoor je opname binnen enkele seconde scherp gesteld wordt. Ook kun je de selfiecamera met handgebaren activeren, wat ook weer iets leuks toevoegt aan de eigenschappen van de camera

Display

De LG G4S heeft een groot, 5,2 inch touchscreen met een resolutie van 1080 x 1920. Dit is iets minder groot en scherp als zijn grote broer, maar valt nog steeds onder mooie HD kwaliteit. Hierdoor heb je ook op dit toestel een groot en scherp beeld, die de dagelijkse bezigheden op het toestel erg gemakkelijk maken.

Software

Ook aan de software ontbreekt er bij de LG G4S weinig. Hij draait op de nieuwste Android Lollipop 5.0 en is dus voorzien van de nieuwste technische snufjes van Android. Daarnaast heeft hij een 2300 mAh batterij, waarmee je de dag redelijk kunt doorkomen. Een nadeel is het interne geheugen, wat maar bestaat uit 8 GB, waarvan 1,5 GB aan werkgeheugen. Wel is het geheugen van het toestel uit te breiden met een MicroSD-kaart, waardoor je verschillende apps, foto’s en video’s al kunt overzetten en meer ruimte maakt op het apparaat zelf.