LG duikt steeds weer op in de markt met vernieuwende ideeën en vernieuwende toestellen. Eén van deze vernieuwingen is de LG G5. Met dit toestel heeft LG weer een geheel nieuw design en een geheel nieuw model op de markt gebracht.

Het design

LG toestellen hadden vaak plastic of kunststof behuizingen, voor sommige mensen was dit een nadeel omdat dit materiaal vaak wat goedkoper doet overkomen. De LG G5 is echter niet van dit materiaal gemaakt. Het toestel heeft namelijk een lederen achterkant en is hiermee uniek op de markt. Verder heeft het toestel een metalen behuizing. In de hand voelt het toestel stevig en fijn aan. Het biedt veel grip waardoor het toestel ook veilig voelt in de hand. Aan de linkerkant zijn zoals gebruikelijk de volumeknoppen te vinden, aan de achterkant powerknop voor het in- en uitschakelen van het toestel.

Het scherm is 5,3 inch, een groot toestel dus in vergelijking met andere modellen en merken. De resolutie van 2560 bij 1440 zorgt voor zeer scherpe beelden, mooie kleurreproducteis, goede contrasten en perfecte kijkhoeken. Met de functie always on-display kan je de tijd en al je gemiste notificaties bekijken zonder dat je hiervoor het scherm hoeft in te schakelen.

De hardware

Naast het design is ook de hardware belangrijk. Het toestel draait op de Snapdragon 820-chip. Hierdoor is dit LG toestel sneller en energiezuiniger dan ooit, ook hoef je niet bang te zijn voor overhittingsproblemen. Door de Quadcore processor in combinatie met 4 GB werkgeheugen is de LG G5 zeer krachtig. Grafische games en zware apps kunnen dan ook makkelijk uitgevoerd worden zonder enkele problemen. Met de vingerafdrukscanner aan de achterzijde wordt de telefoon nog persoonlijker en kan de telefoon razendsnel ontgrendeld worden.

Software

Dit toestel draait op Android 6.0 Marshmallow. Dit zorgt voor energiebesparing en allerlei leuke features die dit systeem ook met zich meebrengt. De combinatie van de hardware met de software is uitstekend. Hierdoor werkt het toestel ten alle tijden vlot en vloeiend. Met normaal gebruik kan de accu een dag meegaan, dit is voor de meeste gebruikers prima en het toestel kan zichzelf met ongeveer een uur ook weer helemaal opladen.

Hoe zit het met de camera?

De camera van de LG G5 is erg bijzonder. Aan de achterzijde zitten zelfs 2 camera’s. De eerste is een reguliere camera van 16 megapixel en de andere is een camera met een groothoeklens van 8 megapixel. Met een groothoeklens is het heel eenvoudig om wijde omgevingen te fotograferen. Het is dan ook een handige toevoeging van LG aan dit toestel.