• Dennis
  • 0

De LG G5 heeft een unibody behuizing van metaal en niet van plastic. Dat zegt de fabrikant van het toestel in een statement op haar eigen website. LG adverteert met het feit dat de behuizing van het toestel van metaal is, maar vorige week dook er een filmpje op waarbij iemand met een mesje de achterkant van het toestel bekrast. Het leek erop dat er een laagje plastic van de behuizing af kwam, maar dat blijkt volgens de fabrikant om een primerlaagje te gaan.

Het filmpje deed behoorlijk wat stof opwaaien en daarom zag LG zich genoodzaakt erop te reageren.

LG G5

LG G5 bekrast

In het filmpje is een teardown van de nog uit te brengen LG G5 te zien. Daarbij haalt iemand een stanleymes tevoorschijn, om vervolgens de behuizing te bekrassen. Daarbij kwam er een laagje vrij, waardoor het leek alsof het toestel niet van metaal gemaakt was, maar van plastic.

Onder de vrijgekomen laag was inderdaad metaal te zien, maar veel kijkers van het filmpje vonden het een brug te ver van de fabrikant het toestel ‘volledig van metaal’ te noemen.

Statement

De fabrikant heeft nu een statement uitgebracht op haar website. De fabrikant benadrukt dat het zeker niet gaat om een laagje plastic, maar dat het gaat om een laag primer die bij het productieproces hecht aan de metalen behuizing. De aluminiumlegering is ontwikkeld in Korea en wordt ook gebruikt bij de productie van auto’s en vliegtuigen. Daardoor is de primer steviger dan de metaalsoort die bij andere smartphones te vinden is.

De fabrikant zegt dat het onjuist is te stellen dat het toestel niet van metaal is. Volgens de fabrikant bevatten vliegtuigen ook een laag verf, maar zijn deze wel degelijk van metaal gemaakt. Het kleuren van de behuizing gebeurt dus op een andere manier dan bij de meeste fabrikanten het geval is, maar LG stelt dat men niet altijd dezelfde procedures hoef te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...