De nieuwe LG G5 krijgt een always on-beeldscherm. Dat heeft de fabrikant zelf verraden in een nieuwe videoteaser waarin LG de komst van de LG G5 bevestigt. Het toestel wordt op 21 februari in Barcelona aangekondigd als haar nieuwe vlaggenschiptoestel. Het always on-beeldscherm maakt mogelijk dat de tijd en notificaties altijd zichtbaar zijn, ook als de telefoon op stand-by staat. 

De fabrikant verraadt de komst van een always on-beeldscherm in de teaser voor de nieuwe LG G5.

LG G5
Always On
Met het always on-beeldscherm wordt het mogelijk om de tijd en de notificaties altijd op het beeldscherm weer te geven. Dat betekent mogelijk dat LG gebruik zal maken van een AMOLED-beeldscherm in het nieuwe toestel. Een AMOLED-beeldscherm verbruikt het minste energie bij een always on-beeldscherm.

De keuze voor een AMOLED-scherm lijkt vanzelfsprekend. Bij TFT en IPS-LCD beeldschermen geven pixels zelf geen licht, terwijl dat bij een AMOLED-beeldscherm wel het geval is. Bij TFT en IPS-LCD gebruiken fabrikanten met een back-light die het hele beeldscherm vanuit de achterkant verlicht. Zo’n back-ligt gebruikt altijd evenveel energie.

Een AMOLED-beeldscherm is veel zuiniger omdat zwart in dit geval echt zwart is. Er licht geen pixel op, waardoor de belichting van pixels uitgeschakeld kunnen worden. Voor het weergeven van de tijd of notificaties wordt maar een klein deel van alle pixels geactiveerd. Daardoor is de techniek relatief energiezuinig. Het gebruik van een always on-beeldscherm lijkt populairder te worden en we zullen de techniek mogelijk vaker terugzien bij introducties op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo zouden ook de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge over de techniek beschikken.

Publiek geheim
De komst van de LG G5 is een publiek geheim. Zo noemt de fabrikant het toestel zelf al bij naam in de videoteasers. In januari zei de fabrikant al dat er een persconferentie plaatsvindt op zondag 21 februari in Barcelona. Dat is de dag voordat daar het Mobile World Congress begint.

Het evenement wordt voor veel fabrikanten gebruikt om nieuwe producten te presenteren. Mogelijk is de LG G5 al vanaf maart in de winkels verkrijgbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *