• Dennis
  • 0

De nieuwe LG G5 krijgt een always on-beeldscherm. Dat heeft de fabrikant zelf verraden in een nieuwe videoteaser waarin LG de komst van de LG G5 bevestigt. Het toestel wordt op 21 februari in Barcelona aangekondigd als haar nieuwe vlaggenschiptoestel. Het always on-beeldscherm maakt mogelijk dat de tijd en notificaties altijd zichtbaar zijn, ook als de telefoon op stand-by staat. 

De fabrikant verraadt de komst van een always on-beeldscherm in de teaser voor de nieuwe LG G5.

LG G5
Always On
Met het always on-beeldscherm wordt het mogelijk om de tijd en de notificaties altijd op het beeldscherm weer te geven. Dat betekent mogelijk dat LG gebruik zal maken van een AMOLED-beeldscherm in het nieuwe toestel. Een AMOLED-beeldscherm verbruikt het minste energie bij een always on-beeldscherm.

De keuze voor een AMOLED-scherm lijkt vanzelfsprekend. Bij TFT en IPS-LCD beeldschermen geven pixels zelf geen licht, terwijl dat bij een AMOLED-beeldscherm wel het geval is. Bij TFT en IPS-LCD gebruiken fabrikanten met een back-light die het hele beeldscherm vanuit de achterkant verlicht. Zo’n back-ligt gebruikt altijd evenveel energie.

Een AMOLED-beeldscherm is veel zuiniger omdat zwart in dit geval echt zwart is. Er licht geen pixel op, waardoor de belichting van pixels uitgeschakeld kunnen worden. Voor het weergeven van de tijd of notificaties wordt maar een klein deel van alle pixels geactiveerd. Daardoor is de techniek relatief energiezuinig. Het gebruik van een always on-beeldscherm lijkt populairder te worden en we zullen de techniek mogelijk vaker terugzien bij introducties op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo zouden ook de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge over de techniek beschikken.

Publiek geheim
De komst van de LG G5 is een publiek geheim. Zo noemt de fabrikant het toestel zelf al bij naam in de videoteasers. In januari zei de fabrikant al dat er een persconferentie plaatsvindt op zondag 21 februari in Barcelona. Dat is de dag voordat daar het Mobile World Congress begint.

Het evenement wordt voor veel fabrikanten gebruikt om nieuwe producten te presenteren. Mogelijk is de LG G5 al vanaf maart in de winkels verkrijgbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...