Onlangs berichtten we nog dat LG zou werken aan een SE-versie van de LG G5 en het lijkt er steeds meer op dat die berichten waar zijn. Er komt steeds meer informatie over het toestel tevoorschijn en het lijkt er sterk op dat LG probeert een goedkopere versie van de LG G5 te maken.

Inmiddels is bekend welke processor de smartphone zal krijgen. Daaruit kunnen we concluderen dat het hier om een middenklasse smartphone zal gaan. Eerder werd al bekend dat LG de merknaam G5 SE heeft vastgelegd. Een paar dagen geleden bleek de verpakking van LG’s Quickcover meer informatie te geven over de komst van een mogelijk SE-toestel.

LG G5

LG G5 SE heeft Snapdragon 652 processor

DE LG G5 SE krijgt mogelijk een Snapdragon 652 processor van Qualcomm. Dat is een middenklasse processor, bestaande uit een 1,8 GHZ octa-core processor. Daarnaast zal de LG G5 SE mogelijk maar 3 gigabyte werkgeheugen meekrijgen, in plaats van de 4 gigabyte werkgeheugen waarover de LG G5 beschikt.

Naar de Europese markt?

Uit de jongste informatie blijkt dat de LG G5 SE niet naar de Europese markt zal komen. Het toestel is gericht op opkomende markten, zoals dat van Latijns Amerika, China, Rusland en landen in Gemenebest van Onafhankelijke Staten rondom Rusland. Die markten hebben zich wel al ontwikkeld, maar zitten nog niet op hetzelfde niveau als dat van westerse markten.

LG hoopt met het uitbrengen van een goedkopere uitvoering de ervaring van de LG G5 aan te kunnen bieden aan een groter en breder publiek. De komst van het toestel naar ons land is vrij klein, omdat dit te veel zou storen op de verkoop van de LG G5.

Prijzen en beschikbaarheid in Nederland

De LG G5 SE komt waarschijnlijk niet naar Nederland, maar de LG G5 komt deze maand beschikbaar in Nederland. Een exacte datum is nog niet bekend. Wel weten we dat het toestel 699 euro gaat kosten. De LG G5 is beschikbaar in de kleuren Silver, Titan, Gold en Pink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *