• Dennis
  • 0

Kort na de introductie van de LG G5 in februari dit jaar, presenteerde LG de LG G5 SE voor de Russische markt. Het toestel komt nu alsnog naar Europa en dus ook naar Nederland. Vanaf deze maand is het toestel in alle winkels te koop.

Dat heeft de smartphonefabrikant tegen nieuwszender RTLZ bekendgemaakt. De LG G5 SE komt naar Nederland en moet daarmee een goedkoper alternatief worden voor zijn grote broer, de LG G5. Dat toestel maakte de verwachtingen niet waar en is een flop geworden.

LG G5

LG G5 SE als goedmakertje

De LG G5 SE moeten de tegenvallende verkoopcijfers van LG weer gladstrijken. In april van dit jaar werd het toestel al geïntroduceerd voor de Russische markt. De LG G5 is duurder, terwijl de verschillen met de SE-variant maar klein zijn. LG kan besparen op de kosten van de smartphone door gebruik te maken van een goedkopere processor en bovendien minder werkgeheugen toe te wijzen.

Dat zijn de enige verschillen tussen de LG G5 en de LG G5 SE. Op het gebied van design en andere specificaties, zoals bijvoorbeeld de camera, is niet bezuinigd. Dat terwijl de kleine aanpassingen wel behoorlijk effect hebben op het prijskaartje van het toestel. Zo is de LG G5 SE ruim 200 euro goedkoper.

De LG G5 werd geïntroduceerd met een verkoopprijs van 699 euro. De LG G5 SE gaat 499 euro kosten. Het normale model werd al in februari gepresenteerd tijdens het Mobile World Congres (MWC). Het normale model heeft een modulaire vormgeving. De fabrikant had gehoopt dat deze functie veel mensen naar het toestel zou trekken, maar in plaats daarvan werden mensen juist afgeschrikt. Sinds de introductie dit jaar is de LG G5 al 230 euro goedkoper geworden.

De LG G5 is nu dus lager geprijsd dan de LG G5 SE.

Prijzen en beschikbaarheid

De LG G5 SE is vanaf deze maand in de Nederlandse winkels verkrijgbaar tegen een verkoopprijs van 499 euro. Het is goed mogelijk dat de fabrikant uiteindelijk de LG G5 uit het assortiment haalt, omdat dit toestel leidt tot verliezen bij de fabrikant. De SE-variant moet dan zorgen dat het verlies zo goed mogelijk wordt ingelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...