• Dennis
  • 0

De LG G6 wordt mogelijk de eerste smartphone die niet van Google zelf is, waarop Google Assistent te vinden is. De smartphone moet nog worden aangekondigd, maar volgens geruchten zou de feature op de nieuwe smartphone te vinden zijn.

Daarmee wordt de LG G6 de eerste smartphone die buiten de Pixel en de Pixel XL ondersteuning biedt voor de slimme assistent.

LG G6 uitnodiging

LG G6 komt op 26 februari

De smartphone wordt pas op 26 februari tijdens het Mobile World Congress voor het eerst voor het publiek zichtbaar, maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren. Volgens de geruchten krijgt de LG G6 ondersteuning voor Googles slimme assistent. De fabrikant komt dus niet met een eigen assistent. Zo heeft Samsung de Bixby en gebruikt Amazon Alexa. Het had best mogelijk kunnen zijn dat LG voor Alexa zou willen kiezen, omdat die assistent al geïntegreerd is in de koelkasten van LG. Toch kiest LG voor Google.

Apple heeft Siri en dus kon Google niet achterblijven. LG wil de Google Assistent integreren in de nieuwste smartphone. Mogelijk krijgen ook de LG Watch Sport en Watch Style dezelfde ondersteuning.

Google Assistent is er nog niet zo lang

De slimme assistent van Google bestaat nog niet zo lang. De assistent moet zijn eerste verjaardag nog vieren en is voor nu alleen beschikbaar op de Pixel en de Pixel XL, samen met een slimme luidspreker en Android TV. In Nederland zijn de apparaten nog steeds niet officieel verkrijgbaar. Wij moeten het voorlopig nog doen met Google Allo. Het is te hopen dat Google daar snel verandering in brengt.

Specificaties LG G6

De LG G6 krijgt een Snapdragon 821 processor met 4 of 6 GB-werkgeheugen. De smartphone is uitgerust met een dubbele camera, een functie om draadloos op te laden en een irisscanner. Verder krijgt de LG G6 de Touch-techniek. Daarom heeft de fabrikant een aanraaksensor in het scherm zelf geïntegreerd. Een groot probleem met de LG G5 was het modulaire systeem waar consumenten niet echt warm voor liepen. Een technisch directeur van LG heeft al aangegeven afscheid van dat systeem te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...